Нова година в Чанаккале, Турция

Нова година в Чанаккале, Турция

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

1 Ден - 30.12.2017

Отпътуване в 5:00 ч. от София, площада пред храм  -паметник "Св. Александър Невски", около 07:00 ч. от Пловдив, хотел “Санкт Петербург”, около 08:30 ч – Газпром Димитровград. Отпътуване към границата.
Посещение на Одрин. Възможност за посещение на джамията Селимиe - шедьовъра на архитект Мимар Синан, най-посещаваната забележителност в града с красивите си мраморни резби, керамични мозайки и най-високите минарета в страната - 72м. Архитектурния шедьовър може да се похвали с  1000 прозорци, един от които - зазидан заради вярването, че 999 е магическо число. Свободно време за разходка и пазар. На Закрития пазар, друг символ на града, можете да опитате изкушаващите турски баклави и прочутия специалитет на Одрин - таваджигер, приготвен по специална рецепта. 
Отпътуване за Чанаккале. Преминаване с ферибот на протока Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море. Бреговете му докосват и двата континента - Европа и Азия. Редовно между двата бряга плават фериботи, а в марината акостират луксозни яхти, преминаващи през протока. Често плавателните съдове са собственост на туристи, които са избрали да почиват на място с богата история, легенди и природни дадености. 
Настаняване в хотела. 
Вечеря (без включени напитки). Нощувка.

2 Ден - 31.12.2017
Закуска. По желание с допълнително заплащане екскурзия до Древния Град Троя - пътуване, което ще Ви пренесе векове назад във времето на Десет годишната война между елини и троянци. 
Троя е град, съществуващ повече от 4000 години, магнетичен център на древните цивилизации. Там е експониран модел на Троянския кон, който Одисей и неговите войни използвали, за да се промъкнат зад крепостните стени с хитрост. Възможност за обяд (срещу допълнително заплащане). 
Завръщане в хотела или по желание с допълнително заплащане екскурзия до Руините на Асос.Отпътуване в ранния следобяд към Асос за незабравима среща с Древна Елада. Посещение на Руините на Асос, Храма на Атина, пристанището в селището Бехрамкале, Античния театър. Акрополът на Асос (Бехрамкале) се извисява на 238 м. над морското равнище. На мястото, на което през VI в. пр.Хр. се е издигал храмът на Атина. В момента дорийският храм е пазител на полуостров Бига и на залива Едремит, към който се разкрива невероятна панорама от птичи поглед. Възможност за обяд в атрактивен рибен ресторант. 
Завръщане в хотела. Свободно време за почивка и приготовления за Новогодишната нощ. 
Празнична Новогодишна Вечеря с богато меню, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, DJ от България, специално подготвена програма с ориенталски танци и различни изненади. All Inclusive програмата на напитките приключва в 1:00 след полунощ. Нощувка.

3 Ден - 01.01.2018
Късна закуска. 
БОНУС - Обиколка на Чанаккале - пристанищен град в Западна Турция и административен и културен център с голямо значение. Град на две крепости - една в европейската част на пролива под Килитбахир и втора - в азиатската част под Чименлик, Чанаккале е поле на една от най - известните битки от Първата световна война от 1915 г. Тогава, начело с Мустафа Кемал Ататюрк, градът печели прозвището "непревземаемият". Посещение на военоморския музей (без включена входна такса – 6 TRL ) . Днес е космополитен, очарователен и мaгнетичен с морското си излъчване, мекия климат и впечатляващия център. 
Посещение на търговски OUTLET центрове по време на обиколката.
Завръщане в хотела.Вечеря (без включени напитки).Нощувка.

4 Ден - 02.01.2018
Закуска. Отпътуване за България. По пътя - пауза в гр. Кешан за финални покупки.
Завръщане в София на площада пред храм-паметник "Александър Невски" вечерта.