В Тайланд за 11 дни

В Тайланд за 11 дни

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: София – Истанбул – Банкок

Среща на летище София. Полет за Банкок през Истанбул в 21:20 ч. с Turkish Airlines. Полет от Истанбул за Банкок в 01:50 ч.

Ден 2: Банкок

Пристигане на Международното летище в Банкок в 14:50 ч. Трансфер до хотела. Свободно време през остатъка от деня. Може да се отдадете на традиционен тайландски масаж, да опитате от невероятните местни специалитети и да завършите деня, докато наблюдавате залеза от някой от баровете на покрива на градските небостъргачи, издигнати през последните години. Възмностите са неограничени. Нощувка в хотел Royal Bangkok Chinatown 4* или подобен в Банкок. Нощувка.

Ден 3: Банкок – Аютая – Кампаенг Пет

Закуска. Трансфер в 7:00 ч. до някогашната столица Аютая и руините на този великолепен островен град, чиято по-голяма част е била разрушена още преди 250 години от нахлулата бирманска армия. Днес можем да видим величието на тези руини, загатнато в храмовете Wat Yai Chaimongkhon, Wat Phanan Choeng и Wat Mahathat – където корените на дърво са погълнали главата на една от захвърлените някога статуи на Буда. След което ще се качим на борда на традиционна за това място лодка с дълга опашка, за да поемем по един живописен круиз около острова и да разгледаме руините на града от различна перспектива. След обяда в един от местните ресторанти ще продължим към следващата провинция на Тайланд – Кампаенг Пет. Пристигане и настаняване в хотел Chakungrao Riverview 3* или подобен в Кампаенг Пет. Нощувка.

Ден 4: Кампаенг Пет – Лампанг – Чианг Май

След закуска ще поемем отново на път към следващата ни точка – Лампанг. При пристигане ще разгледаме храма Wat Phra That Lampang Luang. Комплексът е в стил Лана, и е видно разположен на хълм, заобилен от стени. Ще се изкачим по стълбите, които водят към комплекса от 7 сгради и свещено дърво. Ще се полюбуваме на бронзовата статуя на Буда в залата за ръкополагане, както и на реликвата на Буда в златното чеди. Екскурзията ни ще продължи към приюта за повече от 50 азиатски слона – Thai Elephant Conservation Centre, живеещи в естествен природен хабитат. Най-голямата атракция тук са 6 слона от Кралските конюшни. След което ще се насладим на обяд в местен ресторант, преди да продължим към Чианг Май, още известен като „ Розата на Севера“. Пристигане и настаняване в хотел Holiday Inn 4* или подобен в Чианг Май. Свободно време. Може да разгледаде самостоятелно града и да се отдадете на релаксиращ тайландски масаж (не е включен в цената). Вечерта, по желание може да се отправите към оживения нощен базар за кратка разходка или да се насладите на „кантоке вечеря“ с традиционни танци и културни представления. Нощувка.

Ден 5: Чианг Май

След закуска ще посетим храмът Wat Phra That Doi Suthep – един от най-почитаните храмове тук в страната. Това свещено място се намира на върха на планина, откъдето ще можем да се насладим на спираща дъха панорамна гледка към града. За да достигнем до храма ще трябва да изкачим 309 нага стълби или като алтернатива да се възползваме от кабинковото влакче, за да достигнем върха. След този духовен престой в местнността, ще посетим райът в пазаруването – 10 километровата улица San Kamphaeng Road, оградена от магазини, в които се продават местни стоки, като керамика, сребърни прибори, ръчно изработена хартия, скулптури, бижута, дърворезби и копринени изделия. В някои от магазините дори може да се наблюдава изработването на продуктите. Имайте предвид, че тук селадон керамиката и сребърните прибори са с много добро качество. След обяда в местния ресторант ще се върнем в хотела, като целият следобед остава свободен. Нощувка.

Ден 6: Чианг Май – Лампун – Сухотай

След закуската в хотела ще се сбогуваме с Чианг Май, за да се отправим към Лампун, който е дом на един от най-важните северни храмове, вековният Wat Phra That Hariphunchai. Ще се посетим храма и ще се любуваме на статуите на Буда и на прекрасните ступи, включващи 46-метровото златно чеди в Лана стил, както и 21-метровото чеди в стил Харипунчай. Ще поемем отново на път за Историческия парк в Сухотай, където се намират останките на първата столица на Сиам. Основан през XIII век – Сухотай, което в превод означава „ Зората на щастието“ , това е мястото, където се дава началото на златния век за Тайландската кулура, мястото на създаването на азбуката, под управлението на Крал Рамкаменг Велики. Историческият парк помещава останките на почти 200 сгради, включително и на дузина храма. Комплексът, който е под егидата на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, е разделен между руините във вътрешността между стените и рова и тези, които са извън тях. Настаняване в хотел Legendha Resort 4* или подобен в Сухотай. Нощувка.

Ден 7: Сухотай – Лопбури – Банкок

Отпътуване от Сухотай след закуска и отправяне към провинция Лопбури. Този исторически град е известен с множеството маймуни, които обикалят свободно улиците, сякаш се намират в джунглата. Ще посетим останките на древния храм Khmer от Phra Prang Sam Yot и съседното светилище Brahman от San Phra Kan, който е познат още като „Храмът на маймуните“. По път ще имаме обяд в местен ресторант, след което ще продължим към Банкок. Пристигане и нощувка в хотел Royal Bangkok Chinatown 4* или подобен в Банкок.

Ден 8: Банкок

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Банкок. Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Вечерта по желание: Вечеря в Baiyoke Sky ресторант на блок маса. Прибиране в хотела. Нощувка.

Ден 9: Банкок

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Посещение на Плаващият пазар в Damnoen Saduak. Следобяд свободно време. Нощувка.

Ден 10: Банкок

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Посещение на Кораловите о-ви с бърза моторна лодка и включен обяд от морски дарове. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 11: БанкокСофия

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Посещение на Кралският доврец в Банкок. Връщане в хотела. Вечерта: Трансфер до Международното летище в Банкок за полет до Истанбул. Прекачване за полет до София. Пристигане в София в 08:55ч.