Зелено училище сред магнетичните Родопи

Зелено училище сред магнетичните Родопи

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: Отпътуваме от площад „Руски Паметник“ в 8 часа. Пътуваме по маршрут София – Кърджали – комплекс Ягнево (около 320 километра).  Първата спирка от нашето приключение е  град Кърджали, разположен на двата бряга на река Арда. Ще посетим Регионалния исторически музей, който се помещава в красива сграда, строена в началото на 20-те години на 20 век. Изложените в него културни ценности са събирани в продължение на близо половин век! След като научим интересни неща за града и неговата история ще отделим време и за кратка почивка за обяд. (Всеки трябва да си носи храна за обяд за първия ден). След това се отправяме в посока Златоград. Настаняване в комплекс Ягнево. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2: Закуска. Преди обед ще прекараме в комплекса, който ще ни очарова със заобикалящата го красива природа, чист въздух, екологична храна, басейн, както и спортна площадка. Очакват ни най-различни игри – тенис, баскетбол, футбол и други. При хубаво време ще се възползваме и от басейна. Обяд. Следобед се отправяме към Златоград, разположен само на 13 км от нас. Ще посетим Археолого-етнографски музей и музея на Делю Войвода. Там ще ни разкажат кой е Делю Войвода  и какво го е накарало да стане хайдутин. Вечеря. Вечер на талантите. Нощувка.

 

Ден 3: Закуска. Тази сутрин се отправяме на поход до близките скални феномени край село Бенковски, известни като Каменния град. Предполага се, че мястото е било религиозна тракийска столица. Ще се изправим пред гледка, наподобяваща лунен пейзаж! Отвсякъде стърчат скали с най-причудливи форми и ако се загледаме в чудноватите канари ще открием образите на различни животни. Обяд. Следобед ще прекараме в комплекса – футбол, баскетбол, тенис, настолни игри и басейн! Вечеря. Тази вечер ще се насладим на Светлинно-музикално шоу - Планетариум на открито "Звездно небе". Нощувка.

 

Ден 4: Закуска. Отново се отправяме към Златоград – днес ни очаква обиколка с екскурзовод на  етнографския ареален комплекс „Златоград” – музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения. Ще разберем историята на региона, поминъка на местното население, носиите и накитите, които са носили хората. Обиколката ни продължава с посещение на занаятчийските работилници. Дори ще имаме урок по занаят! Обяд. Следобед отново ще се насладим на басейна към комплекса. Очакват ни и спортни игри. Вечеря. Време за купон – дискотека! Нощувка.

 

Ден 5: Закуска. Отпътуване за София. По път ще посетим Пловдив, разположен в Горнотракийската низина, на двата бряга на река Марица. Кратка почивка в един от парковете на града – време, в което да хапнем лънч пакетите си преди да се насочим към прибиране. Пристигане в София следобед.