На зелено училище в Карлово

На зелено училище в Карлово

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1

Отпътуване от площад „Александър Невски“, в 8 часа в посока Карлово. По време на пътуването ще направим спирка в сгушената в прегръдките на Средна Гора - Копривщица. Следва разходка из калдаръмените улички, където ще научим за миналото на будителите и просветителите, на богатите дарители и родолюбивите чорбаджии, както и историята на Априлското въстание. Отправяме се отново на път към крайната ни дестинация за деня - град Каролово. Настаняване в комплекс Яев. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време в хотела - посещение на басейн, време за  футбол или други спортни дейности. Обяд. Следобед ще се разходим из китното градче Карлово, ще се потопим в автентичната възрожденска архитектура и невероятната природа, която заобикаля града. Няма да пропуснем и родната къща на Васил Левски - ще се потопим в атмосферата, в която е израснал и ще се запознаем с факти от живота на Дякона. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Днешната ни цел са Калофер и родната къща на Христо Ботев. Посещението на това малко градче ще ни върне във времената на смелите българи, благодарение на които днес дължим свободата си. Прибирайки се към Карлово ще посетим и Калоферския манастир, разположен на брега на Бяла река. Връщане в хотела около обяд. Обяд. Следобед - време за  свободни занимания! Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Занимания - време за басейн и футбол. Обяд. Отпочинали се отправяме към Историческия музей в Карлово - през 100 годишната си история музеят е успял да съхрани паметници на културата от най-древни времена до днес. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

 Закуска. Отправяме се към София, като преди това ще посетим и европейската културна столица за 2019 - Пловдив. Кратка разходка по „Главната“, така известната дълга и широка улица изпълнена с магазини, кафената, усмивки и млади хора. Пристигане в София следобед.

Посочената по – горе програма е примерна и е възможно да бъде разместена, тъй като е силно зависима от метерологичните условия!