Зелено училище в Балканъ

Зелено училище в Балканъ

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1:
Отпътуване от площад „Александър Невски“, в 8 часа в посока село Калайджий, местност Пирамидите. По път ще посетим китното градче Арбанаси, запазило своята автентична възрожденска архитектура и спомен за велики времена. След приятната разходка по калдъръмените учлички продълваме нашето приключение към крайната ни дестинация за деня. Настаняване в хотелски комплекс „Балканъ“. Вечеря. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време – възможност за използване на футболното и тенис игрища. Обяд. Следобедни занимания – ползване на батут, хвърчила, игри, външни тенис маси. Вечеря. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време за ползване на басейн (само с възрастен придружител в определен час) и игри на открито. Обяд. Екскурзия до величествия град -  Велико Търново, разположен по поречието на река Янтра. Обиколката ни започва с разходка по известната Самоводска чаршия, която привлича със своите чаровни занаятчийски работилници, малки дюкянчета и автентична атмосфера. Свободно време за дегустация на специалитетите, с които е известна чаршията. Следващата спирка в днешната програма е крепостта Царевец - място, което разказва за историята на България и великите царе, управлявали в нашето минало. По време на беседата ще научим много интресни факти за средновековния град. Връщане в хотела. Аудио-визуалнен спектакъл Звук и Светлина, създаден по подобие на Звук и Светлина на Царевец. Вечеря. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време – възможност за използване на футболното и тенис игрища. Обяд. Следобедни занимания – ползване на батут, хвърчила, игри, външни тенис маси. Вечеря. Нощувка

Ден 5:
Закуска. Отпътуване за София. По път ще посетим Габрово, градът на хумора и сатирата,  разположен в подножието на Стара планина. Близо до града е туристическата местност „Узана“, където се намира географският център на България. Ще се разходим в централната част на града. Свободно време за обяд – сухи пакети. Събрали сили ще посетим "Интерактивен музей на индустрията". Там по изключително увлекателен начин ще научим историята на индустриалния апогей на Габрово. Няма да пропуснем да отидем и до Етъра – първият у нас муззей на открито. Там ще имаме възможността да видим копия на къщи, работилници и дюкяни от 18-19 век, предмети от бита и традиционни носии.  Докато се разхождаме по калдъръментите улички ще ни преследва ароматът на топъл симид, който се комбинира със неустоимия местен айрян, а защо не за десерт и едно захарно петле? Събрали позитивни емоции и спомени се отправяме към София. Пристигане късния следобед.

Посочената по – горе програма е примерна и е възможно да бъде разместена, тъй като е силно зависима от метеорологичните условия!