Уикенд в Пирот и Ниш

Уикенд в Пирот и Ниш

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1 

07:00 часа – Отпътуване от Пазарджик (Старата Автогара-магазин Била )по маршрут Калотина – Пирот .

Пристигане в Пирот - свободно време за пазар и дегустация на сръбски деликатеси, старата крепост Калето, музеят на Понишавието, където е представен бита на хората от този край през 19 век с интересни експозиции от килимарството и грънчарството.Отпътуване за Ниш - третият по големина град в Република Сърбия и родното място на първият християнски римски император-Константин Велики. Настаняване в хотел “Cristal ice” 3*. Посещение на МОЛ (по желание).

По желание - организирана вечеря в ресторанта на хотела . Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Свободно време в Ниш.

По желание посещение на Челе кула ( кулата с черепите)- паметник, свързан с борбите за национално освобождение, Археологическият музей (има богата експозиция от находки от Античността и Средните векове).

Пешеходна разходка в сърцето на града - Нишката крепост(една от най –големите и добре запазени на Балканският полуостров, приятно място за разходка и разглеждане на античните паметници, останките от османско време, амфитеатъра , музеят на джаза). Разходка по централната пешеходна улица“Обреновичева“, площадът на Освобождението, Казанджийското сокаче с приятните кафани, посещение на пазара на гр.Ниш.

Отпътуване за България. Пристигане вечерта.