Уикенд в Чанаккале, Турция

Уикенд в Чанаккале, Турция

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

 ДЕН 1
Отпътуване от пл. Ал. Невски, София, в 21.00 ч по маршрут: Пловдив – Хасково – Свиленград – Чанаккале. 

ДЕН 2
Пристигане в гр. Гелиболу около 6.30 ч. сутринта. Преминаване на Дарданелите с ферибот. Пристигане в хотела в Чанаккале. Комплимент! Закуска на блок маса в хотела!
При възможност, настаняване. Свободно време за почивка. След обяд туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон подарена на града от актьора Брат Пит през 2004г., подарена на жителите на града. Възможност за вечеря. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Целодневна екскурзия до Троя и Асос. По време на екскурзията се посещават разкопките на древна Троя – арената на възпятата от Омир Троянска война (крепостните стени, портите на древния град, амфитеатъра, храмът на Атина). Продължаваме на юг към района на планината Ида, където на брега на Егейско море се намира селцето Бехрамкале – наследник на античния град Асос. Посещение на храма на Атина, руините на първата школата по философия в света, основана от Аристотел, театъра. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Чанаккале следобяд. Връщане в хотела следобяд. Свободно време. Възможност за вечеря. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време, освобождаване на стаите в 12.00ч. Подарък! Посещение на град Кешан – свободно време за пазаруване в местна търговска верига. Продължаване за България с подарък - кратна спирка в Одрин. Пристигане в София късно вечерта.