Уикенд в Загреб

Уикенд в Загреб

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

 ДЕН 1 София – Загреб ~790 km

Отпътуване от София в 6.00 ч. от площад “Александър Невски” по маршрут София – Белград – Загреб. Вечерна пешеходна обиколка в Загреб: централният площад “Бан Йелачич”, Старият град със средновековните квартали Каптол и Градец; Катедралата; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата “Св. Марко”; Парламентът. Свободно време. Настаняване. Нощувка.

 

ДЕН 2 Загреб – Тракошчан – Вараждин – Загреб ~220 km

Закуска. Свободно време за шопинг или посещение на някои от многобройните галерии и музеи в Загреб (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия до замъка Тракошчан и Вараждин: посещение на реставрирания средновековен замък Тракошчан, изграден като укрепление по северозападната хърватска граница през 13 век. Следобед пешеходна разходка и свободно време във Вараждин, един от най-добре запазените барокови градове на Хърватия. Връщане в Загреб. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 3 Загреб – Плитвички езера ~270 km

Закуска. Свободно време в Загреб (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия до Национален парк “Плитвички езера” – една от най-красивите местности в Хърватия: разходка по един от туристическите маршрути за разглеждане на Долните езера с най-високия в Хърватия водопад Велики слап (препоръчва се носенето на удобни спортни обувки). Връщане в Загреб късния следобед. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 4 Загреб – София ~790 km

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на площад “Александър Невски”.