На шопинг във Виена

Уикенд във Виена

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

 Ден 1:

Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 00:00 ч по маршрут София – Белград – Будапеща – Виена. Пристигане в австрийската столица около обяд. Панорамна обиколка на Виена: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена: Хофбург – бивш имперски дворец, използван за зимна резиденция на австрийското императорско семейство, а днес официална резиденция на австрийския президент. Внушителния комплекс се състои от няколко сгради разположени на обща площ от 240 000 кв.м. и разполага с над 2600 стаи. Като част от комплекса могат да се посетят Националната библиотека, Съкровищницата, Императорските апартаменти, Музея на Сиси, Сребърната колекция. Разходката продължава по ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка.

 

Ден 2:

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Клостернойбург – Зеергроте – Баден. Абатството Клостернойбург е построено през далечната 1114 г. от Леополд III Благочестиви, светецът – закрилник на Австрия. През XVIII век, император Карл VI (бащата на Мария Терезия), добавил и малко барокови елементи по модела на испанския Ескориал. Интериорът на двореца разкрива прекрасни колекции от мебели, гоблени, бижута, корони и други символи на властта, църковна утвар, ръкописи, книги и пр. Тук се съхранява короната на херцозите на Долна Австрия, както и воалът на Св. Агнес, съпругата на Леополд III. Абатството притежава една от най-старите изби в Австрия. То е дом на първия в света Колеж по лозарство, основан от августините през 1860 г. Днес манастира е най-големия винопроизводител в страната. В магазинчето към него може да се дегустира и съответно да се закупи бутилка от ценното вино. На около 15 минути път от австрийската столица Виена се намира и най-голямото подземно езеро в Европа - Зеегроте. Някогашна мина, днес езерото предлага подземна разходка с лодка в дълбоката 12 м. вода. Разходка в Баден до Виена. Сгушен в живописната долина на река Швехат, под хълмистия горски масив Виенски гори, Баден впечатлява с красивата си природа и богата история. В района на австрийския град, разположен на 26 км от Виена, се намират 13 топли минерални извори, откъдето идва и името му, което в превод от немски език означава „къпя се“. Връщане във Виена. Свободен следобед в австрийската столица. Нощувка.

 

Ден 3:

 Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Виена. Вечерта отпътуване за България.

 

Ден 4:

Връщане в София сутринта.