Исландия - страната, в която вярват в елфи

Исландия - страната, в която вярват в елфи

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1
София – Франкфурт – Рейкявик

Среща на летище София, Терминал 2 в 12:10 ч.за полет за Рейкявик през Франкфурт в 14:10 ч. В 15:30 ч. – пристигане във Франкфурт, кратък престой на летището, след което полет за Рейкявик в 21:50 ч. Пристигане на летището в Рейкявик в 23:30 ч.
Трансфер до хотел Foss Hotel Reykjavik****. Нощувка.

Ден 2
Рейкявик

Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, Кметството, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата), забележителна със своя стъклен купол и невероятната гледка, която се открива от нейната тераса.
Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 218 лв. за възрастни и 106 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите.
Завръщане в хотела. Нощувка.  

Ден 3
Златният кръг

Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” –  панорамен маршрут, който разкрива едни от най емблематичните природни феномени на Исландия – националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намират уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м  през 5 минути и са едни от най сниманите природни забележителности в Европа. Обиколката продължава през Скаулхолт – най важният духовен и образователен център на Исландия.
Завръщане в хотела в Рейкявик.  Нощувка.

Ден 4
Национален парк Вахтнайокутъл – Национален парк Скафтафел

Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Около обяд – пристигане в Националния парк Скафтафел. Оттам се открива великолепен планински пейзаж, а при ясно време и гледка към най високия връх в Исландия – Кванадалсхнюкюр (2110 м).
Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30 40 мин.) с доплащане 90 лв. за възрастни и 35 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел Foss Hotel Nupar.

Ден 5
Южна Исландия

Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия – Рейнисфяра – пет километровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най – големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. В далечината ще изплува и силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г.
Нощувка в Рейкявик.

Ден 6
Рейкянес – Синята Лагуна

Освобождаване на хотела. Екскурзия до п Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя.
Следобед – двучасов престой в най известната атракция в Исландия – Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух.
Вечерта – трансфер до летището (включен в цената).

Ден 7
Рейкявик – Мюнхен – София

Полет за София през Мюнхен в 01:10 ч. Кацане на летището в Мюнхен в 07:05 ч., кратък престой, след което полет за София в 09:25 ч. Пристигане на летище София в 12:15 ч.