Уикенд в Букурещ с посещение на "Терм

Уикенд в Букурещ с посещение на "Термите"

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

Ден 1

06:00 ч. – отпътуване от Пазарджик по маршрут: Русе – Букурещ . Пристигане в Букурещ след обяд . Панорамна обиколка на града, известен още като „Малкия Париж”: Площад Унири, Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Университета, Площада на Революцията, площада на Победата, Патриархалната катедрала и др. Настаняване в хотел . Свободно време за посещение на музеи по желание или разходка в Старият град на Букурещ – едно от най-интересните места в града , пълно е с заведения, музеи, църкви, кафенета, магазинчета. Старият Букурещ последните години възвърна постепенно блясъка си и се превърна в едно приятно кътче за отдих и забавление. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Отпътуване за Терме Букурещ - най-големият спа и уелнес комплекс в Европа, е идеалното място за релакс и забавления. Парк център Therme разполага не само с топли басейни, но също и с най-голямата закрита и открита градина в Румъния. В градината има над 80 000 растения и стотици видове дървета, включително и най-голямата плантация на истински палми в Европа. Най-голямата атракция е Дървото на живота, което е един от най-редките ботанически видове в момента. Това създава една тропическа ваканция, разположена само на 15 км. от центъра на Букурещ.

Комплексът е разделен на три основни сектора, всеки от тях с определена тема. The Palm, както подсказва името, е посветен на релаксация сред 500 палмови дървета – най-голямата градина от този тип в Европа. Площта на Elysium е предназначена за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи. Galaxy е центърът на забавления. Тук можете да се забавлявате в басейн с вълни – най-големият в Румъния – или да се спуснете по една от многото пързалки. А когато сте уморени, можете да спрете за едно питие в бара на басейна. Връщане в хотела .

Свободно време. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Отпътуване за Президентския дворец „Котрочени“. Дворецът е построен на мястото на манастир, проекта е дело на френският архитект Готеро. Котрочени за кратко е бил дворец на първият румънски крал Карол І и след това преустроен за резиденция на неговите наследници Фердиднад и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния. Обиколка на музея „Котрочени “ с местен екскурзовод.

Отпътуване за България . Пристигане в Пазарджик вечерта.