Пролетна ваканция и СПА в село Баня

Пролетна ваканция и СПА в село Баня

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

 Пролетна ваканция и СПА в село Баня
Приключение в три планини

 

Ден 1
Отпътуване в 07:00 ч от София, площад "Александър Невски" в посока село Баня. По пътя ще посетим обявеният за „перла на Пирин“ град Банско, роден дом на редица личности, свързани с историята на България, сред които са Неофит Рилски, Паисий Хилендарски, Никола Вапцаров и още много. Разхождайки се из калдъръмени улички на града ще минем покрай църква Света Троица, Къща-музей Неофит Рилски, Къща-музей Никола Вапцаров и Художествената галерия, които всеки според интересите си би могъл да разгледа. Свободно време за вкусен банскалийски обяд. Отпътуване за село Баня и настаняване в хотелския комплекс. Време за СПА и релакс. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Възможност за посещение на термо центъра на комплекса - време за разнообразни процедури за ободряване, премахване на напрежението и отпускане. Около 11 часа се отправяме към село Добърско, разположено в полите на Рила. Ще посетим известната къща Дешка, в която леля Дешка и нейните помощнички ще приготвят традиционни за региона кулинарни изкушения (срещу допълнително заплащане). След това ще се отбием в църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат, с която селото е известно наблизо. Връщане в хотела. Сводно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободно време за СПА или възможност за допълнителна екскурзия до прекрасните Лещен и Ковачевица. Днес ще се разходим до Родопите - приказно място с многовековна история и безкрайно красива природа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободен ден за СПА или по желание възможност за организиране на пешеходен тур в местността, заключена между трите големи български планини – Пирин, Рила и Родопите. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Към 11 часа освобождаване на стаите и отпътуване към София. Възможност за посещение на мандра „Годлево“ и закупуване на био продукти. Пристигане в София.
 

Посочената по – горе програма е примерна и е възможно да бъде разместена, тъй като е зависима от метеорологичните условия!