Уикенд в Серес и Кавала

Уикенд в Серес и Кавала

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1

Отпътуване от София, площад Руски паметник в 07:00 часа. Пътуваме по маршрут София – Дупница – Благоевград – Кулата – Серес – Кавала.

За обяд ще спрем в град Серес. Този слънчев град ще ни посрещне с цветни хвърчила, вкусотии и двуетажна църква. От всеки ъгъл се носи омаен аромат на зехтин и маслини, на прясна риба и калмари, и разбира се на топъл гирос. Съветваме Ви да седнете в някое от сгушените ресторантчета и да опитате от грилованите октоподи, поднесени с топло хлебче или просто да се насладите на една оригинална гръцка салата.

Пристигаме в Кавала. Вероятно всеки от Вас поне веднъж в живота си e бил в този град, а ако не сте, за нас ще е удоволствие да го посетим заедно. Шумен, весел и пъстър град съчетаващ новото и старото, старинното и модерното! Тук обезателно трябва да опитате от прочутите сладки „курабиес“, посипани с пудра захар и бадемче в средата. По желание можете да се насладите с нас на една страхотна вечеря в ресторанта на хотела, който е на покрива и от където се открива невероятна гледка към пристанището, където лодки и яхти кротко очакват своите капитани да ги отведат на следващото морско приключение. Нощувка в хотел Galaxy 4*.

Ден 2

Закуска. Свободно време да понапазаруваме с гръцки зехтин, маслинки Каламата или пък сирене Фета – който каквото обича. Старата част на града, Панагия, е известна с две неща - мрамор и тютюн. Тук ще откриете много магазинчета, които предлагат тютюн за лули, цигари и пури. В някои от магазините дори организират курсове за правене на пури. В Панагия се продава и бял мрамор, с чийто износ се слави Кавала.

Събрали много впечатления и емоции се връщаме и в нашата столица – София.  По пътя обаче ще спрем на един от най – любимите на туристите магазин: Цинцарис, където всеки може да си купи вкусни и пресни хранителни гръцки продукти.