Зелено училище Русе

Зелено училище Русе

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: Отпътуваме от площад „Руски Паметник“ в 8 часа. Пътуваме по маршрут София – Свищов -  Русе  (около 320 километра).  Ще разгледаме града на Алеко Константинов  и Буров и на „100-те първи неща“ – Свищов. След кратка разходка в града ще посетим един от красивите паркове на река Дунав за обяд и кратък отдих. (Всеки трябва да си носи храна за обяд за първия ден). След това се отправяме в посока Нисово. Настаняване в комплекса. Веднага се впускаме в приключения. Първото е посещение на пещерата Орлова чука, където са намерени останки от праисторически хора. Името си носи от скалния венец, който е разположен на нейния вход, а всички останали интересни неща за нея ще научим от екскурзовода. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2: Закуска. Тази сутрин ще се насладим на красивата природа на парк „Русенски Лом“. Очаква ни разходка с водач, който ще ни разкаже за красиви речни тераси, за голямото биоразнообразие и историческите паментници. Обяд. Отправяме се към Ивановските скални манастири – комплекс от скални църкви, параклиси и монашески килии. Целият комплекс е включен в списъка на световното културно наследство на Юнеско. След като се разходим през времената на Иван Асен 2 и Иван Александър се връщаме в хотела за заслужена почивка. Време за басейн, спорт и занимания по интереси. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3: Закуска. Отпътуваме за Русе. Градът грижливо пази десетки забележителности и спомени от великото българско минало, с които ще се запознаем по време на нашата пешеходна обиколка. След разходката ще посетим някой от парковете на града. Време за обяд. Посещение на Историческия музей. Веднага след това ще се насладим на красотата на дунавските брегове от паубата на кораба „Русчук“. Заредени с много нови познания и впечателние напускаме „ Малката Виена“, както наричат Русе. Вечеря. Киновечер. Нощувка.

 

Ден 4: Закуска. Начало на фотоконкурса „Флора и фауна“. Най-добрите снимки ще бъдат наградени. Обяд. Следващата цел от нашето пътешествие е архитектурен резерват Тутракан. Ще видим Рибарската махала, ще се запознаем с труда на рибарите и как рибата стига до нашата  трапеза, а ако имаме късмет може да похпнем току-що извадена от реката пряна риба! Вечеря. Време за купон – дискотека! Нощувка.

 

Ден 5: Закуска. Отпътуване за София. По път ще посетим Плевен. Кратка почивка в един от парковете на града – време, в което да хапнем лънч пакетите си преди да се насочим към прибиране. Пристигане в София следобед.