Зеленото сърце на Австрия

Зеленото сърце на Австрия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 Австрия - страна, която е скътала в себе си красивите, тучно зелени поляни и спиращи дъха пейзажи, величествени дворци и рицарски замъци, богата история и модерен облик.

Тук има за всекиго по нещо - история, архитектура, природа, модерни технологии, старинни паметници на културата и разбира се - изкуство... Сиси, Франц Йозеф, Мария Терезия, Моцарт, Климт, Щраус и още много са оставили своя почерк-  тук, в сърцето на Европа.

Заповядайте на едно кратко, но незабравимо пътешествие до тази изключителна страна.

 

Ден 1 (04.09.2020):

Отпътуване в 22 часа от площад Александър Невски. Нощен преход по маршрут София – Белград- Загреб - Марибор – Фюрстенфлед.

 

Ден 2 (05.09.2020):

Пристигане сутринта в красивото градче Фюрстенфелд, разположено в Щирия наричана „зеленото сърце на Австрия” и прочута с просторните си лозя. Освен това Фюрстенфелд е известен и като спа столицата на Щирия. Настаняване в хотел JUFA Sporthotel Fürstenfeld – Sport-Resort*** или подобен. Свободно време за разходка из градчето, малко шопинг и топка сладолед, а за любителите на кафето, каквито сме ние, и чаша кафе.

След обяд отпочинали ще направим едно пътешествие из страната “Vulcanoland”. През чудно красивите букови гори пътят ще ни отведе до уникалната фабрика за оцет и спиртни напитки “Gölles - Manufaktur für Edlen Brand & Feinen Essig”. Не звучи много интригуващо, нали? Но повярвайте ни, наистина е впечатляващо. Дегустацията на невероятно вкусен оцет и отлежала ракия ще остави незабравим спомен в съзнанието и сетивата ни.

След това ще посетим още една интересна фабрика, в която целия цикъл на производство е в съзвучие с природата и резултатът е наистина много вкусен. Това е фабриката Vulcano Schinkenmanufaktur, в която шунките зреят от 8 до 36 месеца и ние ще имаме удоволствието да опитаме от различните им специалитети.

Връщане във Фюрстенфeлд – свободно време за вкусна вечеря с чаша бира „Fürstenbräu“, произведена във Фюрстенфeлд директно от бъчвите. Нощувка.

 

Ден 3 (06.09.2020):

Закуска. Отпътуване към следващата ни цел, а именно най-стария в света цистерциански манастир, основан през 1129 година - Stift Rein.  Ще имаме възможност да се възхитим на невероятните фрески на художника Йозеф Амонт, безценни средновековни ръкописи в библиотеката към манастира и красивия ренесансов двор.

С нови сили се отправяме към приказно зеленото алпийско кътче – Хиршегг, като по път ще спрем за вкусен автрийски обяд в известната верига Landzeit.

Настаняване в Salzstiegl - Erlebnisgasthof Moasterhaus*** или подобен.  Ще се запознаем с любезните ни домакини. Следобед ще имате възможност да се включите в някоя от предлаганите активности – разходка в Алпите с бране на гъби и билки, стрелба с лък, скачане на батут. Вечерта ще опитаме от вкусните ястия на тамошния майстор – готвач, който ще приготви специално за нас грил вечеря на открито. Нощувка.

 

Ден 4 (07.09.2020):

Закуска. Отпътуваме към следващата ни дестинация Грац – културна столица на Европа за 2003.  Градът ще Ви впечатли с кокетните си улички и веселата си атмосфера. Тук ще имаме възможност да се насладим на старинната част или за тези от Вас, които са уморени просто да седнем в едно от типичните австрийски кафенета и да отпием глътка ароматен меланж.

Отпътуване към очарователния Загреб. Настаняване в хотел Timeout Heritage Hotel Zagreb **** или подобен. Пешеходна разходка, по време на която ще се потопим в магията на града – слънчеви улички, стари църкви и усещане за кипящ живот. Ще посетим централния площад "Бан Йелачич", Стария град, Катедралата; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата "Св. Марко" и Парламента. Свободно време. Може да седнете в някое от типичните хърватски ресторантчета и да опитате апетитните рибни специалитети, далматинска фокача, валюшци, щрукли и още много. Нощувка.

 

Ден 5 (08.09.2020):

Закуска. Отпътуване за България.