Солун и Скалните манастири на Метеора

Солун и Скалните манастири на Метеора

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 Ден 1

Отпътуване  от София в 4.30 часа, от Пазарджик  в 06.00 ч. (от Старата Автогара) за  Гърция. След обяд пристигане в курорта Катерини – Паралия/Лептокария , разположен на брега нa Егейско море. Настаняване в хотела. Свободно време.  Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Еднодневна екскурзия до Скалните Манастири - „Метеора” - характеризирани от ЮНЕСКО като един уникален феномен на световното културно наследство, изключителен природен феномен-скални масиви на повече от 60 милиона години с 6 действащи манастири, които от векове приютяват търсещите уединение монаси. Разглеждане на най-големия манастир “Великия Метеор”. Посещение на автентично ателие за изработка на икони. Възможност за кафе-пауза или обяд  в китното градче Каламбака.  Връщане в хотела. Вечерта по желание организиране на гръцка вечер с вечеря и типична традиционна гръцка музика и много танци. Нощувка.

 

Ден 3

Закуска. Отпътуване за Солун. Туристическа програма в Солун - втория по големина град в Гърция, създаден през 316 пр. Хр. от Касандър, цар на Македония : Бялата кула – символа на града, която служела като отбранителна крепост, позорен затвор и място за екзекуции, Църквата „Св. Св. Кирил и Методий”, Арката и ротондата на Галерий, крепостните стени и църквата „Св. Димитър”. Свободно време за разходка по крайбрежния булевард и атрактивния  пазар. Възможност за обяд в рибен ресторант. Отпътуване за България. Пристигане в Пазарджик вечерта.