Пампорово, България 2021

Пампорово, България 2021

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: Отпътуваме от площад „Руски Паметник“ в 8 часа. Пътуваме по маршрут София – Пампорово (около 230 километра).  По път ще спрем за кратка почивка, по време на която да хапнем. (Всеки трябва да си носи храна за обяд за първия ден). Настаняване в хотел "Орфей" 4*, разположен на около 300 метра от центъра на планинския курорт и в непосредствена близост до ски пистите. Време за опознаване на района – ще се разходим в централната част на Пампорово, като няма да пропуснем и църквата „ Успение на Пресвета Богородица“. Връщаме се в хотела – тест по езика с цел уточняване на нивото на владеенето му и разпределянe на децата по групи. Вечеря. Кино вечер. Нощувка.

 

Ден 2: Закуска. Днес се отправяме на тематичен полудневен поход до местността Студенец. Очаква ни вълнуваща лекция по планинарство. Ще научим и как се организира бивак. Събрали нови знания и слънчеви лъчи се връщаме в хотела. Обяд. Езиково обучение по немски / английски език. Време за заслужена почивка в басейна към хотела. Вечеря. Вечер на танците. Нощувка.

 

Ден 3: Закуска. Езиково обучение по немски / английски език. Обяд. Следобед ни очаква ново предизвикателство - упражнение за координация, ловкост и баланс. Всеки участник ще има за задача да премине през Въжена градина от 14 различни по вид и трудност елементи и 30 метров алпийски тролей! Вечеря. Кино вечер. Нощувка.

 

Ден 4: Закуска. Езиково обучение по немски / английски език. Обяд. Разделяме се на отбори, всеки отбор ще получи указания, които ще го отведат през различни препядствия, логически задачи и леки физически изпитания до скритото съкровище. Време за басейн. Вечеря. Quiz вечер. Нощувка.

 

Ден 5: Закуска. Езиково обучение по немски / английски език. Обяд. Следобед ще се развихрим – предстои ни пейнтбол. Ще преминем през трасе на открито, като ще обстрелваме мишените за време и точни попадения. Връщане в хотела за заслужена почивка. Вечеря. Кино вечер. Нощувка.

 

Ден 6: Закуска. Днес ще се разходим до екопътека Невястата, която се намира на около 7 км от Пампорово в посока Смолян. Ще се насладим на горската пътека, обгърната от зеленина и цветя и носеща аромат на смола, докато нашия водач ни разкаже интересни неща за местността, растенията, животните и Скалата Невястата. За финал ни очаква и стена за спортно катерене, въжена градина и малък тролей. Езиково обучение по немски / английски език. Вечеря. Quiz вечер. Нощувка.

 

Ден 7: Закуска. Предстои ни целодневна екскурзия в планината - поход до Орфееви скали и връх Снежанка, с посещение на едноименната кула. И днес ще начим нови неща – как да се ориентираме в планината и как може да окажем първа долекарска помощ. Прибираме се в хотела за вечеря. Време за купон – дискотека с DJ! Нощувка.

 

Ден 8: Закуска. Отпътуване за София. По път ще посетим планинското градче Чепеларе, разположено живописно по двата бряга на река Чая. Ще посетим Музея на родопския карст - единственият подобен музей на Балканския полуостров. Тук ще научим интересни факти за скалите, пещерите и минералите. Кратка почивка в централната част на курорта – време, в което да хапнем лънч пакетите си преди да се насочим към прибиране. Пристигане в София следобед.

 

 

Посочената по – горе програма е примерна и е възможно да бъде разместена, тъй като е силно зависима от метеорологичните условия!