Магията на Прованс

Магията на Прованс

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

София – Милано – Торино

Полет на Bulgaria air в 10:15 ч. от аерогара София за Милано.Кацане на летище Малпенса в 11:25 ч. Отпътуване за Торино - столицата на областта Пиемонт, изящен бароков град, чието великолепие често се сравнява с това на Париж. Пешеходна обиколка с разглеждане отвън на следните забележителности: площад Карло – представителното лице на града с църквите Сан Карло и Санта Кристина, площад Кастело, приютил пищния дворец Мадама и Музеят на древното изкуство, Kралският дворец и Катедралата. Настаняване в хотел.

Нощувка.

 

Ден 2

Торино – Ним - Монпелие

Закуска. Отпътуване за френската провинция Лангедок и Ним, града, в който се съхранява един от най – добре запазените римски амфитеатри в света. Интерес представлява и Мезон Каре. Пристигане в Монпелие. Разходка из Стария град и площада на Комедията, заобиколен от Операта и Еспланадата. Настаняване в хотел. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 3

Авиньон – Оранж – Пон дьо Гар

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия до Авиньон и Оранж, градовете, попадащи във Френската провинция Прованс. Отпътуване за Авиньон, известен като „втория Рим”, градът с най-красивия и най-големия архитектурен готически ансамбъл, състоящ се от Папския дворец, Катедралата и моста "Свети Бенезе"(UNESCO). Продължаване за Оранж, градът, разположен в долината на река Рона, известен с античния амфитеатър и вината си, които се произвеждат във френския винарски център Шатоньоф–дю-Пап. Попътна спирка за снимки на известния и единствен останал невредим вече 2000 г. римски акведукт-Пон дьо Гар. Връщане в хотела. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 4

Каркасон – Нарбон

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия до Каркасон и Нарбон.Отпътуване за Каркасон (UNESCO), познат като най - цялостно укрепеният средновековен град в Европа, запазил се до днес. Туристическа програма - Базиликата "Сен Назер", Нарбонската врата, Къщата на Инквизицията. Попътна спирка в Нарбон, градът, който е бил първата римска колония, създадена извън пределите на Италия, като станция на пътя Виа Домициа, който свързва Апенините с Пиринейския полуостров. Градът е известен със своята катедрала, датираща от XIII век.Интерес представляват и архиепископският дворец, археологическият музей, останки от Виа Домициа и изкуствения Канал де ла Робин. Връщане в хотела. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 5

Монпелие – Арл - Екс ан Прованс - Сан Ремо - Лигурска Ривиера

Закуска. Отпътуване за Арл - наричан още „душата на Прованс”. Този град на река Рона привлича като магнит археолози, любители на изкуството и историци. Пристигане и разходка из Историческия център. Следваща спирка в Екс ан Прованс - старата столица на областта Прованс и родното място на прочутия Пол Сезан, известен с прозвището си „Градът с хилядата фонтана”, поради многобройните термални извори, причина селището да бъде основано на това място от римляните. Продължаване за Италия и Лигурска ривиера. Пристигане вечерта и разходка из Сан Ремо – световноизвестният фестивален град. Настаняване в хотел в района на Лигурска ривиера.

Нощувка.

 

Ден 6

Лигурска ривиера – Генуа - София

Закуска. Отпътуване за Генуа. Пристигане и кратка туристическа програма и разходка из площад Ферари - сърцето на града, църквата Сан Матео, Катедралата Сан Лоренцо. Трансфер до летище Малпенса за обратен полет на Bulgaria air за София в 16:50 ч. Кацане на аерогара София в 19:45 ч.