Нова година в Армения

Нова година в Армения

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1 : София – Eреван

Отпътуване от летище София за Армения в 12.00ч. Пристигане на летището в Ереван в 16.45ч Трансфер. Настаняване в хотел. Първи впечатления от арменската столица. Възможност за вечеря в типичен ресторант. Нощувка.

 

Ден 2 : Ереван (закуска)

Закуска. Обиколка на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Мемориала на геноцида. Посещение на Мтенадаран – музеят към института за древни ръкописи Месроп Мащоц, където се реставрират и проучват най-древните манускрипти на Армения. Посещение на Вернисаж – пазар на занаяти. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 3: Гехард - Гарни - дегустация на бренди (закуска)

Закуска. Отпътуване за храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от най – свещените им реликви. Посещение във фабрика за производство на коняк. Връщане в хотела и свободно време за приготовления за посрещане на Новата 2024 Година. Възможност за вечеря в ресторант с Новогодишна програма. Нощувка.

 

Ден 4: Ереван - Ечмиадзин – Звартноц – обяд в местна къща - София (закуска, обяд)

Късна закуска. Отпътуване за столетните паметници Ечмиадзин и Звартноц (UNESCO). Катедралата в Звартноц е построен през 7-ми век. Ечмиадзин е духовния център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Обяд и кратък готварски курс в местна къща, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Завръщане в Ереван. Свободно време.

Трансфер до летището в Ереван. Полет към София в 22.50ч. Пристигане на летище София 00.45ч.