Нова година в Тасос, Гърция

Нова година в Тасос, Гърция

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1 / 29.12.2018 /

В 07:00 ч. отпътуване от София, пл. Ал. Невски по маршрут: София – Кавала – Керамоти – о.Тасос. Около обяд пристигане в Керамоти и преминаване с ферибот към остров Тасос ( пътува се 40 мин.). Пристигане в столицата на острова Лименас. Следобед настаняване в хотел BLUE DREAM PALACE 4*. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2 / 30.12.2018 /

Закуска. Свободен ден или по желание: Туристическа обиколка на острова и разглеждане на старата столица на острова – Панагия. Селището е със запазена традиционна македонска архитектура и там се намира най-известната фабрика за производство на зехтин „Сотирелис”. Фотопаузи по пътя. Посещение на  женският манастир "Св. Архангел Михаил"- съхраняващ един от пироните, с които Исус Христос е бил прикован на кръста. Връщане в хотела.  Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3 /31.12.2018 /

Закуска. Свободен ден или по желание - пешеходна разходка в столицата Лименас (безплатна).Над Лименас се намира древния Амфитеатър, а в центъра на града са останките от Агората и Археологическия музей, както и множество сувенирни магазини и заведения.

Свободно време и подготовка за Новогодишното парти. 20.30 ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА С БОГАТО МЕНЮ, ПРОГРАМА И МУЗИКА НА ЖИВО !!! Нощувка.

 

Ден 4 /01.01.2019 /

Късна закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване към Кавала. Туристическа програма: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952г. Албанец по произход, роден в Кавала; Мехмед Али остава в историята с проведените от него значими реформи в Османската империя през 19 век. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява Имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. Следва Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни, построен около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града.  Свободно време за обяд. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.