Нова година в Чанаккале

Нова година в Чанаккале

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

 Ден 1 /29.12.2018 / 

В 05:30 ч. отпътуване от София (пл. Александър Невски) ,  в 07:00 ч. тръгване от Пловдив ( OMV бензиностанцията до х-л Санкт Петербург)  по маршрут  Хасково – Харманли - ГКПП Кап. Андреево -  Дарданелите – Чанаккале. Пътуване към Чанаккале. Градът е разположен от двете страни на протока Дарданели. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, който свързва Мраморно и Егейско море. Бреговете му докосват и двата континента – Европа и Азия. Пристигане в Чанаккале - град с богата история, легенди и природни дадености. Настаняване в луксозния хотел "Парион" 5* . Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2  /30.12 2018/ 

Закуска. Програма по желание срещу допълнително заплащане: Полудневна екскурзия до древния  Асос
В 09:00 ч. отпътуване към  Асос за една вълнуваща среща с древна Елада в селище, основано в 7 в. пр.н.е. от жителите на остров Лесбос. Тук сред свещената планина Ида, все още се виждат внушителните колони и останки от древния храм на Атина Палада, откъдето се разкрива невероятна гледка към живописно нарязаното крайбрежие на Егейско море и остров Лесбос. Сред тишината и спокойствието на това изключително място, сякаш долавяме шепота на отминали времена и хора; стъпките на големия мислител и философ Аристотел, който прекарва тук няколко години от живота си, основавайки своя школа. В подножието на планината се намира Античното пристанище, където ще отидем, след като посетим древния акропол. Разходка по крайбрежието на пристанището, съчетало минало и съвремие; старинните сгради са приютили живописни хотелчета, ресторанчета и кафенета. Завръщане около обяд в Чанаккале.
Полудневна екскурзия до Троя
В 14:00 ч отпътуване за Троя, древният Илион... Пътуване, което ще ви пренесе векове назад във времето на 10 годишната война между елини и троянци. Ще си припомним  удивителната съдба на Шлиман – немският археолог, нарочен от съдбата да разкрие Троя и древна Микена.
Завръщане късен следобед в Чанаккале. Свободно време. Възможност за релакс в СПА центъра на хотела.

 

Ден 3 /31.12.2018/ 

Закуска. Свободно време за почивка в комплекса на хотела.     
ПОДАРЪК !  Обзорна обиколка на Чанаккале. Свободно време за шопинг в града. Връщане в хотела. Приготовления за Новогодишната нощ.
20:30 часа - Празнична вечеря в хотела с богата шоу програма, ориенталски танци, български дисководещ и изпълнители, томболи и много награди. Новогодишното меню за вечеря е на база ALL inclusive, с включени алкохолни и безалкохолни напитки без лимит /до 01.00ч на 01 януари/
Честита Нова 2019 Година !!! Нощувка.

 

Ден 4  /01.01.2019/

Късна закуска. Отпътуване за България.
ПОДАРЪК !  Посещение на гр. Кешан. Време за пазаруване и разходка. Отпътуване за България.
Пристигане в София късно вечерта.