Нова година в Стримон Гардън СПА Хотел 5*

Нова година в Стримон Гардън СПА Хотел 5*

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Стримон Гардън СПА Хотел 5*

Изцяло реновираният СПА Хотел „Стримон Гардън“ в Кюстендил разказва на своите гости една съвременна приказка за римляни, траки.. и непринуден лукс.

Запленени от лековитата минерална вода и мекия климат, още древните римляни превръщат Кюстендил в притегателно място за лечение и отдих, наричайки го „Пауталия“ и „градът на изворите“. В „Стримон Гардън“ ние съчетахме вековните традиции и съвременните постижения в балнеолечението, за да създадем неповторимо изживяване. Запазихме аристократичния дух на сградата, а за интериора заложихме на модерна елегантност и комфорт.

За града - град Кюстендил, наричан още „град на изворите”, от векове е признат балнеоложки курорт. Хилядолетната му история е тясно свързана с целебните минерални води, като по Римско време курортът Улпия Пауталия е бил най-голямото място за лечение, почивка и развлечения на хилядите уморени от продължителни битки римски войни.

Курортът Кюстендил е разположен на 527 метра над морското равнище, в подножието на Осоговската планина. Днес той е признат за най-зеления град в България и държи второто място по чистота на въздуха.Нашите рецепционисти ще Ви помогнат с информация и организиране на пешеходни турове, посещения на различни забележителности в града, резервации за събития или други активности.

Минералната вода - по състава си водата на Кюстендилските минерални топли бани е сярна. Приближава се до френските минерални бани в Пиренейските планини, а именно: Eaux le Bonnes, Bagneres de Luchon, Bareges et cauterets. Лечебните свойства на минералната вода се дължат главно на голямото съдържание на сулфидни елементи и на сероводорода. Подходяща е при лечение на заболявания на опорнодвигателния апарат, гинекологични заболявания — главно стерилитет, травмени и възпалителни заболявания.

Сградата - през 1966 г. град Кюстендил е обявен за национален курорт за балнеолечение, тогава се открива балнеолечебницата и построеният няколко години преди това Дом на трудещите се селяни – предшественик на „Стримон Гардън”. Дейността е разнообразна, като повечето пациенти са жени и семейства за лечение на стерилитет. Заради лековитата вода не са малко и пациентите, идващи от цяла Европа, най-вече от Германия и Финландия.