Нова година в Одрин

Нова година в Одрин

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

Ден 1 /30.12.2018г. /:

Отпътуване в 08:00 от Национален Стадион "Васил Левски" за Одрин. Пристигане в града около 12:00ч. Одрин е втората Османска столица след Бурса и преди Константинопол. През най-цветущия си период града е бил наричан Дер-а-саадет, което в превод означава: Врата на щастието или град на тържествата и веселието.

Настаняване в х-л Margi 5*. Намира се до търговски център Margi. Свободно време за релакс в СПА центъра на хотела. Възможност за шопинг в търговски център "MARGI OUTLET" http://www.margioutlet.com/.  Вечеря.

Ден 2 /31.12.2018г./:

Закуска. Панорамна обиколка на града. Посещение на: Парк музея на Балканската война, който е посветен на Шукри паша и на „геройски загиналите защитници на Одрин”- мястото се намира извън центъра на града, на най-високия негов хълм, откъдето се разкриват чудесни гледки към Одрин. Посещение на Българската църква „Св.Св. Константин и Елена” . Храмът „Св. Константин и Елена" е издигнат през 1869 г., но в средата на 80-те години на миналия век е опожарен и разграбен. Разглеждане символа на Одрин - джамията „Селимие”. Възможност за посещение Музея на здравето, известен като Комплекса на Баязит.

Свободно време за пазаруване, посещение на закрития пазар на Одрин ("малкото Капълъ Чарши") и голямата пешеходна търговска улица. Посещение на православната църква „Свети Георги“ построена 1880 година. На вторият и етаж е разположен музей от дарени сувенири и носии от българи от Одрин.

Гала Вечеря. Нощувка.

Ден 3 /01.01.2019г./:

Късна Закуска. Свободно време за пазаруване в Одрин, града предлага безброй възможност за да удовлетвори всеки вкус и желание - с големи магазини, открити и закрити пазари, аутлети и складове. Възможност за покупки от борса за перилни препарати в Одрин и посещение на фурна за ръчно точени кори за баница и кадаиф. Посещение на големия търговски център „KIPPA”. Направете вашия избор сред голямото разнообразие от сладки ориенталски изкушения. Една чудесна възможност да почерпите любимите хора.  Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.