Нова година в Кушадасъ, Турция

Нова година в Кушадасъ, Турция

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Програма по дни за туристи с организиран транспорт: с тръгване от София, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Русе, Велико Търново, Шумен, Варна, Бургас

Ден 1 (28.12.2020)

Отпътуване. (Очаквайте скоро точното разписание за всички градове).

Ден 2 (29.12.2020)

Пристигане в курорта Кушадасъ – разположен на брега на Егейско море. В превод името на града означава “Птичи остров” – малък скалист остров с формата на птича глава, разположен близо до пристанището на града. Настаняване в хотел Palm Wings Ephesus 5*****. Обяд. Свободно време за почивка и релакс. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 (30.12.2020)

Закуска. По желание еднодневна екскурзия до „белите скали” на Памуккале /доплащане 45 евро, с включен обяд, преход 220 км в посока/. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси, наподобяващи памучни планини. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, от античността до днес, които ще Ви заинтригуват. Свободно време за къпане в т.нар. травертени с минерална вода и Извора на Клеопатра. Обяд. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 (31.12.2020)

Закуска. По желание допълнителна екскурзия Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод /доплащане 42 евро, с включен обяд/. Посещение на най-добре запазения античен град Ефес и разглеждане на останките. Тук можете да се възхитите на библиотеката на Целзий, римските бани и амфитеатъра с места за 40 хил. зрители, където и днес се изнасят концерти. В Ефес е запазена и първата реклама в света. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклонничество. Обяд. Връщане в хотела в ранния след обяд. ПОСРЕЩАНЕ НА НОВА ГОДИНА В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА /сет меню, неограничена консумация на напитки и програма/.Нощувка.

Ден 5 (01.01.2021)

Късна закуска. По желание следобяд шопинг тур до Outlet Novada в Сьоке-търговски център с магазини на известни марки Quiksilver, Adidas, Nike, Benetton, Billabong, Levis и много други, обувки, играчки, с изгодни цени. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 (02.01.2021)

Закуска. Отпътуване за България в 10,00ч. по обратен маршрут. Късно вечерта пристигане.