Нова година в Албания

Нова година в Албания

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1 (30.12.2023)

София – Елбасан – Дуръс

Отпътуване в 06.30 ч. от площад „Александър Невски” в София. Транзитно пътуване през Македония. На път за Тирана ще се отбием за кратък престой в град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане вечерта и настаняване в хотел Grand Blue Fafa Resort 5* в курортния град Дуръс. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 2 (31.12.2023)

Круя - Тирана – Дуръс

Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, включваща туристическа обиколка на Круя – Тирана – Дуръс. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег и посещение на крепостта и стария пазар - едни от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват:Паметникът на националния герой на Албания-Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който се откриват Амфитеатърът (II век), Венецианската кула и старите римски бани. Подготовка за новогодишната нощ. Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с богато меню /възможни са незначителни промени, които ще бъдат актуализирани допълнително/, с включено неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки, жива музика, DJ.

Нощувка.

 

Ден 3 (01.01.2024)

Берат – манастира Арденица

Късна закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира "Рождество Богородично" в Арденица, за да запалим свещичка за здраве в първия ден от Новата година. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча-братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най–интересните градове в Албания.Посещение на крепостта, разходка из града и разглеждане на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 4 (02.01.2024)

Тирана – Охрид – София

Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка за кратка разходка (прошетка на македонски) и за кафе пауза в Охрид. Пристигане в София около полунощ.