3. март и карнавал в Струмица

3. март и карнавал в Струмица

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

 Всяка година в Струмица се провежда Карнавал - традиция, който продължава цяла една седмица!  Тържествата започват четири дни преди Чист Понеделник и завършват два дни след този ден. Празничната еуфория в КАРНАВАЛНА Струмица тази година съвпада с националния празник на България - 03 март, Ден на Освобождението от османско иго! Присъединете се, към пъстрата фиеста в Струмица, почувствайте духа на радост в парада на маските, потопете се в партита с много танци и разбира се, релаксирайте в прекрасния СПА център на хотел “SIRIUS” – 4*.  Посрещнете Националния ни празник по един по-различен начин в атмосфера на всеобщо веселие!  

 

1 ден (29.02.2020) София – Струмица

Сутринта в 08:00 часа, отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП  гара по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Сандански – Петрич – Струмица. Пристигане в град Струмица около обяд. Панорамна разходка с автобуса в „града на фонтаните” и първи впечатления от прекрасно уредения, колкото древен, толкова и млад град. Свободно време около 2 часа за разходка, чаша ароматно кафе или по желание обяд в центъра на града. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка или да се поглезите в модерния СПА център - SIRIUS SPA. В 19:00 часа трансфер с автобуса до града, за всички, които желаят да се включат в пъстрата феерия от цветове на главната, тържествена и международна КАРНАВАЛНА ВЕЧЕР, в която дефилират всички държави заявили участие в карнавала, както от Р. Северна Македония, така и от други страни. Шествието преминава по: булевард „Маршал Тито”, ул. “Ленинова“ , ул. “Благој Мучето“, за да завърши на финала на главния площад  “Гоце Делчев“. Карнавалната забава тук трае чак до зори! В 20:30 часа обратен трансфер до хотела. В 21:00 вечеря 4-степенно меню с включени напитки местно производство без лимит и жива музика. Нощувка.

 

2 ден (01.03.2020) Струмица – езеро Дойран/ Стари Дойран – София

Закуска. Свободно време за релакс или по желание и срещу доп.заплащане: полудневна екскурзия до езеро Дойран и Стари Дойран – курорт, наследил миналото и традициите на древния град - Дойран. Свободно време за разходка и вкусен обяд по желание. Екскурзията се провежда в часовете от 11:00 часа до 16:00 часа (местно време), когато се завръщаме в Струмица и хотела. Свободно време за СПА развлечения. Вечеря 4-степенно меню с включени напитки местно производство без лимит и жива музика. Нощувка.

 

3 ден (02.03.2020) Струмица - София

Закуска. Днес християните отбелязват Чист Понеделник в църковния календар, определящ началото на Великденският пост. Нашите домакини в Струмица в днешния ден традиционно ще варят бял боб. Свободно време до 11:00 часа (местно време), когато ще освободим хотела и ще се отправим по нашия маршрут обратно на път за София и България.

Попътна разходка в античния град Хераклея Синтика - един от най-големите градски центрове по нашите земи, който по думите на доц. д-р Вагалински със запазената си архитектура може да си съперничи с Ефес! Разкопките на антична Хераклея Синтика се намират недалеч от град Петрич в подножието на Кожух планина и по протежението на Средна Струма. В наши дни Хераклея Синтика е вече на 2000 години, град с много дълга история, обхващаща периода IV век пр. Хр. – IV в. сл. Хр.. Завръщане в София вечерта след 20:30 часа.