Трети март в Албания

Трети март в Албания

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

 1 ДЕН София - Скопие - Дуръс - 590 км.

Отпътуване от гр. София в 05:00 ч. от площад Руски паметник от страната на пощата и хотел Родина. След преминаване на граничните пунктове при Гюешево – Деве баир, се пътува по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга – Тирана. Отпътуване за Дуръс - един от най-старите градове в Албания, днес един от привлекателните курорти на Адриатическото крайбрежие.

Пристигане в Дуръс, един от най-старите градове в Албания, днес привлекателен курорт на Адриатическото крайбрежие и най-голямото пристанище. Свободно време на търговската улица.

Настаняване в хотел 3* в района на Дуръс и ривиерата. Вечеря. Нощувка.

 

2 ДЕН  Дуръс – Круя – Тирана – Дуръс – 115 км.

Закуска. По желание с допълнително заплащане: Целодневна екскурзия до Круя и столицата Тирана - /Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/.

Отпътуване за Круя - крепостен град, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания Скендербег. Една от най-известните забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област.

Възможност за разглеждане на уникалния по рода си етнографски музей на Круя, открит през 1989 г., съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи, които са на възраст между 60 и 500 г. Отпътуване за столица. Туристическа програма в Тирана: разглеждане на забележителностите на "града на орела": Площад "Скендербег", Джамията "Етем Бей", Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег, Дворецът на културата, построен с помощта на бившия СССР. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3 ДЕН Дуръс - Берат - Дуръс - 185 км.

Закуска. По желание с допълнително заплащане: Полудневна екскурзия до Берат. - Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането. Берат част от визитната картичка на Албания пред Европа, както и едно от най-живописните градчета в страната. Сгушен между планински хребети, Берат е наричан още Градът на хилядите прозорци. Специфичната му архитектура, белите къщи и разположението им, сякаш кацнали на хълма, прави Берат изключително привлекателно място за посещение. Стария град впечатлява с възрожденския си облик, величествените си крепостни стени, запазените многобройните църкви в сърцето на града и уникалния по рода си музей намиращ се в църквата "Св. Богородица" - посветен на един от най-добрите албански иконописци Онуфри . Свободно време в Берат. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕН Дуръс - Елбасан - София - 590 км.

Закуска. Отпътуване за България. БОНУС! Посещение на Елбасан. По пътя пешеходна разходка в Елбасан - древната Скампа, възникнала през 1 век. Началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. Днес градът е известен с добре запазените си крепостни стени. В двора на крепостта сякаш времето е спряло и човек се потапя в завладяващата атмосфера на миналото. Завръщане в София късно вечерта.