Коледен круиз из Европа

Коледен круиз из Европа

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: 22.12.2018
Кьолн 
Настаняване на круизния кораб след 16:00 ч. Корабът отплава в 20:00 ч. 

Ден 2: 23.12.2018
Амстердам 
Тази сутрин се насладете на красивата панорама около реката, преди корабът да пристигне в Амстердам в 14:00 ч. След вкусен обяд на борда Ви предлагаме да се разходите из града с най – големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите, през времето на Златния му период – 17 век, се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на разходката ще видите красиво декорираните къщи, превърнали се в символ на Холандия, живописните амстердамски канали, главния площад „Дам“, Кралския дворец и цветния пазар. 
Вечерта пък Ви предлагаме да видите другото лице на града. Една разходка из Квартала на Червените фенери – интригуващо и пълно с тайни място, разположено в най – старата част на града. Очаква Ви вълнуваща и неочаквана среща с нощния живот на холандската столица. Корабът отплава в полунощ. 


Ден 3: 24.12.2018
Ротердам 
Пристигане в 07:00 ч. Днес ви очаква обиколка на Ротердам, град известен със съвременната си архитектура и иновативни конструкции. Ще видите иконата на града – моста Еразмус, получил прозвището “Лебеда”, заради формата си, и Кубичните къщи на архитекта Пиет Блом, които наподобяват дървета в гора. 
След обяд на борда може да се включите в екскурзия до Делфт и Хага. Делфт е известен с връзките си с кралското семейство, с художника Йоханес Вермеер и производството на типичната холандска синьо – бяла керамика. След разходка из старинния център, пълен с исторически сгради, ще отпътувате за Хага – дом на кралското семейство и на холандския парламент. И тук ще имате разходка из старинния център със запазени сгради от времето на Средновековието, Ренесанса и Барока. 
Коледата ще посрещнете с празнична вечеря на борда. Корабът отплава в 20:30 ч.


Ден 4: 25.12.2018
Антверпен 
Днешният вълнуващ ден ще прекарате в красивия Антверпен, втория по големина град в страната. Известен като града на художника Питър Пол Рубенс, той е запазил своя исторически характер и много сгради все още напомнят за богатото му минало – църкви, музеи, търговски къщи. Ще видите площада с кметството, старата крепост и впечатляващата сграда на гарата. А след обяд на борда ще имате свободно време за разходка и покупки из множеството магазини по главната търговска улица на града. Отплаваме в 20:00 ч. 

Ден 5: 26.12.2018
Арнхем 
Престой в Арнхем между 09:00 и 17:00 ч. Тук се намира една от най – големите атракции в Холандия – Музеят под Открито небе в Арнхем. Ще видите фермите от миналото, как са изглеждали мелниците и търговските къщи през 19 век и как е протичал живота на местните жители. Може да опитате пинта бира в старинна кръчма и да чуете от нейния собственик, облечен в традиционен костюм, повече за старите холандски обичаи. Загубили представа за реалността няма да усетите как е минал деня, докато Вие сте се наслаждавали на едно истинско пътешествие във времето. 

Ден 6: 27.12.2018
Дюселдорф 
Корабът пристига в Дюселдорф. След закуска освобождаване на стаите.