Великден на Метеора

Великден на Метеора

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

* Тръгване от София, Дупница, Благоевград и Сандански

Ден 1 / София – Вергина – Каламбака

Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски”, в 7.30 ч. от автогара „Сердика”, в 8.30 ч. от Дупница, в 9.00 ч. от Благоевград, в 10.00 ч. от Сандански по маршрут ГКПП Кулата - Вергина. Пристигане във Вергина – първата столица на древното македонско царство. Посещение на гробницата музей на Филип II Македонски с местен екскурзовод (45 мин.). Свободно време. Следобед отпътуване за Каламбака. Настаняване вечерта. Нощувка.

 

Ден 2 / Каламбака – Метеора

Закуска. Посещение на Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на три от шестте функциониращи манастира. Следобед свободно време в Каламбака – живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Нощувка.

 

Ден 3 / Каламбака – Солун – София

Закуска. Отпътуване в 8:00 ч. за Солун. Панорамна обиколка с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бялата кула – символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий”; площад „Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Следобед отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil” (бул. „Сливница”, след кръстовище Орион), автогара „Сердика”, площад „Александър Невски” вечерта.