Великден в Неа Анхиалос

Великден в Неа Анхиалос

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Често задавани въпроси

 Ден 1 София – Волос – Неа Анхиалос

Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “Александър Невски“  по маршрут София –Солун – Неа Анхиалос (515 км).  Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2 Волос

Закуска. Полудневна екскурзия до град Волос - столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е  оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористите склонове и зелените долини. По време на обиколката ще видим макета и възстановеният кораб на Аргонавтите,  катедралата „Св. Никола“ от 19 в., пристанището на Волос. Свободно време за разходка. Прибиране в хотела. Свободно време за почивка.  Вечеря (предвидена е морска храна за гостите, които спазват Великденски пост).

В 22,30 ще се върнем отново в гр. Волос, където при катедралата „Св. Никола“ се събират всички, за вечерната литургия и Христовото Възкресение. Прибиране в хотела след полунощ. Късна вечеря с традиционната супа „Магерица“. Нощувка.

 

Ден 3 Неа Анхиалос – Великден

Закуска. Свободно време за разходка из живописния Неа Анхиалос, разглеждане на археологическите руини от ранно християнската епоха (IV – VII век). Тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне, мезета и традиционни гръцки специалитети. Нощувка.

 

Ден 4 Неа Анхиалос - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.