Великден в Неа Анхеало, Волос

Великден в Неа Анхеало, Волос

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

 Ден 1  / 26.04.2019

Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Лариса –  Волос – Неа Анхеало. Пристигане и настаняване в хотел Tokalis 3* следобяд . Свободно време. * По желание посещение на фабрика за производство на ципуро и вино. На място ще се разгледа технологията за производство на ципуро – гръцката национална алкохолна напитка, която е така характерна за този регион. Вечеря / според традицията безмесна на Разпети Петък / с включено вино. Нощувка.

 

Ден 2 / 27.04.2019

Закуска. Свободен ден или по желание екскурзия планината Пилион – селищата Макреница и Портаря и разглеждане на гр. Волос. Прибиране обратно в хотела късния следобяд. Почивка. Към 23:00 часа посещение на църква за Празнична Великденска Литургия. Великденска Вечеря в ресторанта на хотела / след 00:00 часа / с традиционните козунаци, яйца и супа „магерица“ и включено вино.  Нощувка.

 

Ден 3 / 28.04.2019

Закуска. ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! Свободно време или дейно участие в приготовлението на обяда – пред хотела под съпровода на музика се пекат агнета на шиш и се приготвят традиционните „кукуреци“. Празничен Великденски обяд с агнешки чевермета, „кукуреци“, музика, вино и ципуро. Великден е дълбоко почитан празник в Гърция и на този ден почти нищо не работи, няма и много отворени таверни -  предвидена е вечеря отново в хотела. Нощувка.

 

Ден 4 / 29.04.2019

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.