Коледни базари в Берлин

Коледни базари в Берлин

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

Отпътуване в 18:10 ч. от терминал 2 на летище София за Берлин с полет на авиокомпания „Bulgaria Air”. Кацане в Берлин в 19:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на Берлин с местен екскурзовод на български език (около 3 ч.): Бранденбургската врата – най-известният символ не само на Берлин, но и на Германия; сградата на Райхстага, където от 1999 г. е седалището на германския парламент; запазената част от Берлинската стена; булевард „Унтер ден Линден” – една от главните и най-известните улици в града, получила името си от липите, които я украсяват; Берлинската катедрала – най-голямата протестантска църква в Германия; площад „Александерплац” – най-оживеното място в германската столица, и супермодерният площад „Потсдамерплац” – важен транспортен възел в центъра на Берлин, който в миналото се считал за най-популярното място за срещи на картата на политическия, обществен и културен живот на града. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание вечеря в типичен немски ресторант (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободен ден в Берлин или по желание еднодневна екскурзия до Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: архитектурният комплекс „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Земпер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе”; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 благородници – маркграфи, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време за посещение на прочутите коледни базари. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

Дeн 4

 Закуска. Tрансфер до летището. Отпътуване в 12:30 ч. за България с полет на авиокомпания „Bulgaria Air”. Кацане на летище София (терминал 2) в 15:40 ч.