Предколедна Барселона - сърцето на Каталуния

Предколедна Барселона - сърцето на Каталуния

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1

13:20 ч. – 15:30 ч. полет София - Барселона. Пристигане. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 2

Закуска. Обиколка на Барселона с екскурзовод на български: Саграда Фамилия (отвън), хълма Монджуик, площад „Испания”, площад „Каталуния”, улица „Пасейч де Грасия“, приютяваща фасадите на десетки сгради от епохата на Модернизма, сред които Каса Батьо и Каса Мила на Гауди, Триумфалната Арка и парка Цитадела, старото пристанище Порт Вел със статуята на Колумб; обиколката завършва с разходка по най-известната улица на Барселона „Ла Рамбла”. Свободно време за разходка из Готическия квартал и възможност за самостоятелно посещение на Катедралата на Барселона. По желание – факултативна програма посещение на парка Гюел и Саграда Фамилия – едни от най-впечатляващите творения на Гауди (с доплащане 139 лева / възрастен и 79 лева / деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и входните такси за парка Гюел и за Саграда Фамилия, слушалки по време на обиколката. Посещението се организира при минимум 10 участника. За това посещение се налага използване на метро. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободен ден. Сутринта - възможност за екскурзия до манастира Монсерат, живописно разположен в едноименната планина – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, известен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала (с доплащане 159 лева и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български и транспорт с автобус/минибус по програмата, входна такса за манастира, слушалки. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Вечерта – по желание – вечеря с фламенко спектакъл (с доплащане 188 лева) или фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 108 лева). Нощувка.

 

Ден 4

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Възможност за факултативна полудневна програма „Традиции и модернизъм в Барселона” (с доплащане 79 лева и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва обиколка с екскурзовод на български и се организира при минимум 6 участника. Обиколката е по маршрут Двореца на Каталунската музика, квартала Ел Борн с църквата „Санта Мария дел Мар”, парка Цитаделата, Триумфалната арка и завършва с Олимпийското пристанище, където можете да останете, за да се насладите на традиционна морска кухня. 18:00 ч. трансфер до летището. 20:20 ч. – 00:15 ч. (+1) полет София - Барселона.