Нова година във Вършац, Сърбия

Нова година във Вършац, Сърбия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1 /30.12.2023 г./ София – Вършац

Отпътуване в 09.00 ч. от София, площад "Александър Невски", в посока Калотина – Ниш – Смедерево. Пристигане във Вършац, един от най-старите и най-красивите автентични градове във Войводина. Разположен на ръба на Панонската равнина, по склоновете на Вършац планина, той впечатлява със старинната си архитектура под влияние на унгарската култура. Настаняване в хотел SRBIJA VRSAC – 3*** (www.hotelsrbija.rs). Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

Ден 2 /31.12.2023 г./ Вършац

Закуска. Пешеходна обиколка на града, която включва Градския музей Конкордия /разглеждане отвън/, Дома на владиката „Владичански двор“, проектиран в стил барок /разглеждане отвън/, минаване покрай сградата на Кметството и посещение на Съборната църква. Това е най – старата църква в града, строена от 1728 до 1785 г. с една от най – красивите дърворезби от този период. Ще можете да видите градския площад "Свети Николай" и старата аптека от XVIII век известна като „аптеката на стълбите" и наричана още „При Спасителя“, неоготическия римокатолическия храм "Свети Герхард", който е сред обектите, които заслужават вашето внимание. По желание – посещение на местната винарна за дегустация на различни марки местно вино, съчетана с малки хапки сирена. Когато се отпие това вкусно вино, поверието гласи, че след 5 различни марки изпробвани в навечерието на Новата година, се проговаря сръбски. Е да видим дали е така? С танцова стъпка и широка усмивка, денят продължава с подготовка на празничната вечер. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки, шампанско, жива музика до зори и празнична томбола.

 

Ден 3 /01.01.2024 г./ Вършац – манастира Месич

Закуска до 11.00 ч. Отпътуване с автобус и разглеждане на манастира Месич. Ще запалим свещички, ще се помолим за здраве и благоденствие. Свободно време за разходка /прошетка на сръбски/. Вечеря - реприз на 01.01.2024 г. с неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки и жива музика.

 

Ден 4 /02.01.2024 г./ Вършац - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.