Коледно вълшебство в Белгия

Коледно вълшебство в Белгия

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: София - Брюксел

Среща на летище София Терминал 2 в 18:00 ч. Редовен полет на България Ер за Брюксел. Кацане в 19:40 ч. Трансфер и настаняване в хотел Marivaux 4*.

Първа среща с Брюксел с Welcome напитка от висотата на Atomium. До Atomium се пътува с обществен транспорт с придружаващ екскурзовод на български език. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 2: Брюксел

Пешеходен тур Брюксел център:

В този тур, се разглеждат над 10 от най-известните забележителности на Брюксел. Пикантните истории на града и скритите му тайни. За подземни тунели на крале и кралици, за инквизицията, за река Сена, първия МОЛ, за задънените улици, където са живели по 200 човека. Кой е конника от пощенските картички, защо пикаещото момченце е толкова известно и каква е историята му. Кой е пазителят на града? А статуята изпълняваща желания като я погалиш? И понеже е по интересно всичко да се случва в игра, хората са наистина участници в тура а не само слушатели.

След обяд се потапяме в коледните базари на града - греяно вино и вкусни хапки...

 

Ден 3: Брюксел-Брюж

Пешеходен тур на български език в Брюж

Заедно ще разберем защо го наричат: "Градът на любовта", "Черешката на тортата в туризма" в Белгия "Венеция на севера", "Градът на вещиците" Най-известният туристически град за Белгия!” Градът на лебедите” „ Омагьосаният град”- пленяващ всяко сърце осмелило се да го посети.Всичко оживява пред очите Ви.Посещаваме Базилика и виждаме с очите си Христовата кръв.Посещаваме Църквата „ Нашата дама от Брюж”, която съхранява произведение на Микел Анджело.Ще говорим за любов ....( пък може и да срещнем нова такава) На български език сред свои, ще се потопим в магията Брюж, целувките и любовта.

Може да се включи допълнително и разходка с лодка по каналите 45мин(10 евро на човек).

 

Ден 4: Брюксел-Гент

Пешеходен тур на български език в град Гент

Какво ще видим в градът на трите кули?Катедралата „Свети Баво”,„Замъка на дявола", "Огненият дракон ", " Моста на любовта", " Замъкът на графовете на фландрия", " Залите за сурово месо".Ще се черпим с бонбони и ще печелим награди.Към програмата ще прибавим и бира и любов.След тура ще посетим заедно една интересна бирария: Там чашите са 1,2 литра и 1,5 литра, вземат ти обувката, закачат я мрежа на тавана и я връщат след като върнеш чашата.

 

Ден 5: Брюксел-Антверпен

Пешеходен тур на български език в Антверпен - тук се качваме на ферибот , безплатен за да погледнем града отстрани и да усетим река Шелда.

Първо ще се спрем пред красотата на централна ЖП гара Антверпен, която години наред е печелила първо място за най-красива гара в Европа. Чрез игри и закачки, ще се запознаем с историите на повече от 10 от най-известните забележителности из града. Тъй като сме в " Диамантения град", ще започнем с печелене на диаманти.Чували ли сте за диамантена борса? Ще си говорим за великани и техните замъци и ще посещаваме техния замък.Защо навсякъде из града има отрязани ръце? Ще похапнем ръце във формата на бисквитки разбира се.Защо го наричат " Бисквитеният град? Какво значи буква "А", коя е 11-тата божа заповед?Има ли горна и долна земя? И как може да разгледаме " долната земя"? Кои са тримата мъже по централната пешеходна алея?

Ще се возим на ферибот, за да усетим реката и за да погледнем града отстрани. Второто по големина пристанище в Европа.Антверпен е град, в който е много трудно да бъдеш различен, тъй като тук всички са различни.Град на велики художници и много изкуство.По желание посещение на църквата „ Свети Павел” и посещение (по желание) един ресторант с гигански картофи, пълнени с месо, зеленчуци и други вкусни изкушения.

 

Ден 6: Брюксел- София

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и оставяне на багажа в багажно помещение. Преди обяд посещение на Европейски парламент в Брюксел с екскурзовод. Трансфер до летището в 16:30ч . Редовен полет на България ер в 20.20 часа за София. Каца в 23:55 ч.