Почивка в Палма де Майорка

Почивка в Палма де Майорка

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

 Ден 1:
София – Палма де Майорка

Oтпътуване от летище София в 18:00 ч. с директен полет до Палма де Майорка. Трансфер до хотела. Информационна среща. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2:
Палма де Майорка

Закуска. Свободно време. Обяд. Екскурзия "Автентична Майорка" (включена в цената): Преминаване през планината Ранда, която се намира между градовете Алгайда и Люкмайор. Най-високата ѝ точка е на 548 м надморска височина, откъдето при ясни дни се вижда почти целият остров, както и архипелаг Кабрера. Посещение на манастира „Дева Мария Изцерителка“. Там се намира пещерата, в която Рамон Люл прекарва последните месеци от живота си като отшелник през далечния 12 век. Манастирският комплекс включва църква от средата на 17 в., францискански манастир и аула, където се е преподавала граматика, както и жилищни помещения на монасите от 16 век. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3:
Палма де Майорка

Закуска. Свободно време. Обяд. По желание целодневна екскурзия пещерите на Драк и Хамс - отпътуване към Манакор, вторият по големина град на острова след Палма. Прекосяване на Prat de San Jordi - пресъхнало езеро, изпълнено с типичните за местния пейзаж вятърни мелници. Посещение на замъка "Алорда", където могат да се дегустират ликьори и типични за острова продукти. Кратка спирка в Манакор за обяд. Недалеч от пристанището и плажа са разположени пещерите Драк, известни с езерото Мартел - едно от най-големите подземни езера в света. В пещерата ще се насладите на концерт с музика на Шопен, Вагнер, Мартини, Кабайеро и Офенбах. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4:
Палма де Майорка

Закуска. Свободно време. Обяд. По желание целодневна екскурзия до Сойер с трамвай и автобус - една от най-привлекателните и всеобхватни екскурзии на острова за любителите на красиви пейзажи и природни контрасти. Свободно време за обяд. От сърцето на планинския масив се пътува около час с влак от Сойер до Палма. В екскурзията се включва и посещение на кожарска фабрика в Инка и посещение на манастира Lluc. Последователността в маршрута може да се променя в зависимост от атмосферните условия. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5:
Палма де Майорка

Закуска. Свободно време. Обяд. По желание целодневна екскурзия до Алкудия и Форментор - отпътуване за северната част на остров Майорка. Продължаване до залива Поленса. Разположен в северната част на острова, полуостров Форментор е едно от най-прекрасните места. От панорамната площадка Ес Коломер се открива красива гледка към малкото едноименно островче. Продължаване към средновековния град Алкудия. Пешеходна разходка: Енорийската църква, портата на града и Римския театър. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6:
Палма де Майорка

Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Валдемоса - намира се на 17 км. от Палма, в долината Сиера да Трамунтана. Разходка из тесните каменни улички и посещение на Кралския манастир. Посещение на Ла Картуха и манастира, в който през зимата на 1838-1839 година са живяли Фредерик Шопен и Жорж Санд. Обяд. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7:

Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Палма. Панорамна обиколка на града, която включва резиденцията Плау Марч, Парламента на Балеарските острови, Кметството с Плаза Майор, сградата Кан Корбея, която впечатлява със своята архитектурна монументалност, площад Св. Евлалия, йонийските колони Кан Олеза, имението Маркез и Бордилс, бароковия палат Омс от XVIII век, Катедралата, панорамен поглед към замъкът Белведер. Връщане в хотела. Обяд. Вечеря. По желание вечерно шоу "Сон Амар". Нощувка.

 

Ден 8:
Палма де Майорка – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Обяд. Трансфер до летището в Палма за полет до София в 21:10 ч.