Почивка в Ла Манга Дел Мар Менор, Испания

Ла Манга Дел Мар Менор - хотел Cavanna 4*

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания „Wizz Air“ в 18:25 ч. Кацане на летището в Аликанте в 20:50 ч. Трансфер до Ла Манга дел Мар Менор(около 1.30 ч.). Настаняване. Вечеря (студена вечеря или сух пакет). Нощувка.

Ден 2: Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Мурсия – столицата на едноименната автономна област. Посещение на най-голямата забележителност – катедралата в Мурсия, построена върху основите на древна джамия, където могат да се видят различни художествени стилове – от готика до неокласицизъм. Разглеждане на църквата „Сан Хуан де Диос“, разположена на площад в стария град. Екскурзията завършва с посещение на Музея на Салсийо, където могат да се видят най-големите и впечатляващи колекции от работата на великия бароков скулптор от Мурсия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Лорка – градът на слънцето, на стоте щита или на стоте имена. Както и да го наречем, той определено се откроява с множеството архитектурни паметници – комбинация от средновековен, ренесансов и бароков стил. От палеолита до днес град Лорка е бил дом на различни култури, всяка от които е оставила своя отпечатък в историята на града. Разходката ще ни отведе през емблематичния площад „Испания“ с катедралата „Свети Патрик“ от 18-ти век, съдебната палата и кметството. Продължаваме към Археологическия музей, житницата от 16-ти век, църква „Свети Франциск“ и бароковия дворец „Гевара“ (разглеждане отвън). Най-впечатляващ обаче е средновековният замък на Лорка (Крепостта на слънцето), който се издига на хълма над града. Екскурзията до Лорка е като машина на времето, която ни връща назад в историческото минало чрез средновековните улички, архитектурните шедьоври и градската атмосфера. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5:  Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Картахена – потопете се в историята на древния град Картахена, вървейки по неговите улици, по които в миналото са преминали цивилизациите на Картахенците, Римляните и Византийците и са оставили своя отпечатък  в историята на това място. Отпътуване сутринта за Картахена. Разглеждане на пристанището, паметника на героите от Кавие, площада на общината и реновирания наскоро дворец. Спускане надолу по главната улица за разглеждане на „Гранд Хотел” и други впечатляващи сгради като "Ла каса Сервантес" и сградата на казиното. По пътя за Римския театър се минава покрай църквата „Санта Мария ла Виеха”. Римският театър датира от първи век пр. Хр. До него могат да се видят останките от стара катедрала, бомбардирана по време на Гражданската война. Накрая разглеждане на Църквата на благотворителността с патронния светец на града. По желание има възможност за изкачване с панорамен лифт над града (цена около 1 евро), за да се видят прекрасните пейзажи, които се откриват. Връщане в хотела за обяд. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Каравака де ла Крус, считан за един от петте свещени града в католическия свят. Екскурзията включва разходка из красивата историческа част на средновековния град и изкачване до крепостта от арабски произход, в която се намира внушителната базилика „Вера Крус“. Възможност за посещение на музей „Кабайос дел вино“, символ на града. Ще имате шанса да научите повече за един от най-важните празници и изключителните традиции от тази част на Испания. Програмата продължава с посещение на градчето Каласпара, където в една от пещерите е направен параклис. Легендата разказва, че един овчар намира фигурата с изображение на Девата, може би забравена от някой християнски рицар. Местните се опитват да я занесат в селото, но се случва чудо, което ги кара да я оставят в пещерата, превръщайки това диво място в прекрасен параклис. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7:  Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Обяд. Отпътуване за Аликанте. Панорамна обиколка на Аликанте (включена в цената). Любителите на забележителна архитектура, богата история и културно наследство, отлични плажове, шопинг центрове и множество забавления, със сигурност ще останат очаровани от посещението на Аликанте: крепостта „Санта Барбара“, построена на 166 м височина на хълма Бенакантил; преминаване по крайбрежната улица „Еспланада“ с нейната знаменита алея от палми – символ на морската душа на града; катедралата със син купол „Сан Николас“; кметството на Аликанте, отличаващо се с орнаментирани елементи и интересни фасади на двете му кули. Трансфер до летището в Аликанте и полет за България на авиокомпания „Wizz Air“ в 21:25 ч.

Ден 9: Пристигане на летището в София, Терминал 1, в 01:35 ч.