Тайствените места на Гърция и Албания

Тайствените места на Гърция и Албания

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1:

Отпътуване от София, в 6:30 часа от паркинга пред национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Саранда /около 640 км/. Пристигане късния след обяд в красавицата на Албанска Ривиера - Саранда един от най-известните курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море. Градът на „40-те светии“, очарова всеки посетител с модерния си вид, вкусната средиземноморска храна, чистото море и невероятно милите хора, които го обитават. Дългата крайбрежна улица е осеяна с малки магазинчета, таверни и барове, а нощният живот е сред един от най-добрите в страната. Настаняване в хотел 3* на брега на морето. Вечеря в хотела.

Нощувка

 

Ден 2 :

Закуска. Свободен ден за почивка или екскурзия по желание Извора „Синьото око“ и плажа „Ксамил“./Посещението на езерото се осъществява само при добро и сухо време, поради характера на терена/. Остатъка от деня ще прекараме на Ксамил, като по път ще направим кратка фотопауза на плажа на Чайките, за да се възхитим за пореден път на великолепието на тукашната магична природа. И ето ни в Ксамил – тропическият рай на Албания, намиращ се точно срещу остров Корфу. Курорта Ксамил е едно от най- красивите кътчета от Южна Албания, състоящо се от кокетно селце, няколко заливчета и 4 малки островчета. Морето е плитко, топло и прозрачно с множество рибки. Заливчетата са покрити с бял пясък, заради което кръстихме мястото „албанското Бали“. До островчетата през топлите дни може да се иде с лодка или с водно колело. Най големите от тях се наричат Близнаците и освен за къпане може да ги посетите и за вкусна храна. До най-малките и най-близки острови може да се стигне и с плуване от брега. Свободно време за почивка край плаж „Бора-Бора“, както не на шега го наричат местните албанци. Връщане в хотела. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 3 :

Закуска. Последен ден в Албания, през който ще направим прехода до Гърция. През този ден като ще посетим и един много интересен древен град в Албания – Бутринт. Останките на града са от изключително значение за историята и археологията, включени в листата на ЮНЕСКО. За Бутринт се знае, че е един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите. Пътуването продължава към гръцката граница, за преминаване през ГКПП Кафе Боте – Мавромати. Покрай най-голямото пасажерско пристанище на Западна Гърция – Игуменица ще пристигнем в Парга – градът който наподобява на игра на кубчета, редени от гигантски малчугани. Според много опитни пътешественици Парга е най-хубавият курорт на Гърция. Тя е уникално, закътано морско градче разположено амфитеатрално по склоновете на зелени хълмове, спускащи се към кристалните води на Йонийско море. В заливът на Парга е разположен и малък остров, покрит с буйна зеленина. Към брега гледа малка бяла църква, посветена на Богородица, която е дала името на островчето. Свободно време в Парга за посещение на обекти по интереси. Отпътуване за курорта Канали, разположен на един от най-приятните и топли заливи на Йонийско море. Кристално чистата вода и пясъчния плаж са на метри от хотела, който е със собствен аквапарк.Настаняване в хотел 3*. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 4 :

Закуска. Свободен ден на плажа на Йонийско море или морско приключение с посещение на красивия остров Лефкада, по стъпките на героя Одисей. Екскурзия„Остров Лефкада и Круиз Средни йонийски острови”. Ако като дете сте мечтали да бъдете мореплавател или даже морски пират, то тази програма ще възроди детската ви мечта. Един невероятен ден, изпълнен с много приключения, острови и плаване в открито море. Подарете си това очарователно преживяване по суша и море до „белия остров” Лефкада. Опознайте тръпката на морските пътешественици, които с корабите са кръстосвали от древността морето между средните Йонийски острови –Кефалония, Итака и микроархипелага около остров Лефкада, Милионерските острови – Скорпио, Спарти и Скорпиди. Един ден изпълнен с много впечатления - морски бриз, уникални плажове, живопистни островни селища и много положителни емоции. Станете част от магията на тези прекрасни острови и техните невероятни брегове. Отпътуването от хотела ще бъде в 8:00 часа, а връщането около 20:00 часа.Трансфер от Нидри до хотела. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 5 :

Свободен ден за почивка или пътешествие до Острова на Нимфите – прекрасният Корфу. Едва ли някой не е слушал за най-северният Йонийски остров с красиво име на нимфа. Легенди, свързани с него се носят още от древни времена. Влюбен в него и в прекрасната нимфа Керкира е бил и самият Бог на моретата и океаните – Посейдон. С красива и разнообразна природа Корфу е безспорен фаворит сред гръцките острови. Ще имаме възможност да регледаме достолепната му столица Корфу-таун, град с две крепости и околностите му, както и да разберем защо австро-унгарската императрица Елизабет, известна като Сиси, го е предпочела пред всички останали острови в Средиземноморието. Отпътуването от хотела 7:30 часа, връщане в хотела около 19:30 часа. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 6 :

Закуска. След закуска- отпътуване за България по маршрут Канали-Некромантео-Янина-София. По пътя към дома ще разгледаме още две прекрасни кътчета в Гърция. Първата ни спирка е Оракулът Некромантео - "Оракулът на смъртта". В Древна Гърция са запазени още три значими оракула: Делфи, Додони и Некромантео – единственият, при който поклонниците са търсили връзка със своите близки покойници. Продължаваме по магистралата Егнатия, по която ще можете да се полюбувате на красивите Епирски планини и прекрасната панорама. Ще направим кратка отбивка към Епирската столица Янина, известна в древността, като леговището на Али Паша. Красивата столица на областта е разположена край живопистното езеро Памвотида. Янина е прекрасен град, запазил много образци от периода на османското владичество.За финал на кратката ни разходка ще се насладим на прохладата на Янинското езеро. Свободно време за обяд или посещение на обекти по интереси. Отпътуване за България, пристигане в София късно вечерта.