Почивка на Корфу, Potamaki beach 3*

Почивка на Корфу, Potamaki beach 3*

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Намери цена и резервирай

Дата

Бр. възрастни

Бр. деца

Дете 1 /възраст/

Дете 2 /възраст/

Дете 3 /възраст/

Дете 4 /възраст/

Програма
Цени
Допълнителна информация
Хотели
по програмата
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

 Ден 1:  София - Корфу

Отпътуване по обяд за о-в Корфу с директен чартърен полет. Кацане на летището на о-в Корфу. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка - полудневна екскурзия на остров Корфу с местен екскурзовод: посещение на двореца "Ахилион" - лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил - любимият герой на императрицата. Пешеходна разходка в столицата Керкира с местен екскурзовод: площад "Еспланада" - сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките "Листон" - едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица "Риволи"; Старата крепост, свързана с венецианската окупация; дворецът "Св. Св. Георги и Михаил", където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата "Св. Спиридон" - закрилник на града, спасявал го от чума, глад и турско нашествие. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж. По желание и предварителна заявка - полудневна екскурзия: Палеокастрица - един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време за плаж. Отпътуване за Сидари. Фотопауза при Канала на любовта. Свободно време в Сидари. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка - трансфер до курорта Беницес за целодневна екскурзия с корабче: остров Антипаксос, с възможност за плуване в топлите и чисти води на Йонийско море; "Сините пещери", известни с причудливите си форми, образувани през годините от морските води; остров Паксос, с посещение на столицата Гайос и свободно време за разходка и обяд. Вечеря. Нощувка.


Ден 7: Корфу

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8: Корфу - София

Закуска. По обяд трансфер до летището на остров Корфу за директен чартърен полет до София. Кацане на летище София.