Остров Лефкада и Йонийското крайбрежие

Остров Лефкада и Йонийското крайбрежие

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1:

Отпътуване от София, в 06:00 часа от паркинга пред национален стадион „Васил Левски” по маршрут София-Кулата-Солун-Верия-Янина-Канали бийч /на 12 км преди град Превеза/. Дневен преход /около 650 км/.Пристигане в хотел "Канали бийч" 3* около 17:00 часа. Канали е малко градче на брега на Йонийско море, известно с това, че има лесен достъп до най-атрактивните плажове по крайбрежието – Канали бийч, Кастросикия и Монолити. Покрай града минава дълга няколко километра плажна ивица със ситен пясък. Настаняване и свободно време за забления в аквапарка и запознаване с околността. Вечеря в хотела.

Нощувка.

 

Ден 2:

Закуска. Отпътуване за областният град Превеза. По път посещение на останките на древния римски град Никополис, основан от Октавиан Август в 31 год. от н.е. след победата му над флотата на Марк Антоний и царица Клеопатра в епичната морска битка при нос Актиум на Амбракийският залив, ознаменувала края на Втория Триумвират и известна като най-важната и последна гражданска война в Римската република. Със своите добре запазени крепостни стени, базилики и невероятни подови мозайки града е част от културното историческо наследство на ЮНЕСКО и се посещава ежегодно от стотици туристи. Посещение на музея в град Превеза, в който са изложени повечето експонати, намерени в Никополис. Пешеходна разходка в град Превеза - яхтеното пристанище, красивите калдъръмени улички, сградата на Конака, църквата Св.Харалампи, старата част на пазара, известен като Шейтан базар, крепостта и др. Свободно време в града за разходка и обяд. Връщане в хотела. Свободно време в Канали.Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 3:

Закуска. Свободен ден или програма по желание – „Остров Лефкада и Круиз Средни йонийски острови”.Отпътуването от хотела ще бъде в 8:00 часа, а връщането след 20:30 часа.Трансфер от Нидри до хотела. Вечеря.Нощувкa.

 

Ден 4:

Закуска. Свободен ден за плаж и почива в хотела. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 5:

Закуска. Свободен ден или програма по желание-„Древните загадки на Епир”.Окрийте древните загадки и тайни на Епир –земята на боговете, на тайнствените гадания, на велики исторически битки и върховни саможертви. От незапомнени времена тази най-западна гръцка област, която граничи с лазурното Йонийско море е била населена с горди войнстващи племена. Строяли са се вековни крепости и пищни замъци, останките на които са се запазили до наши дни сред удивителният планински пейзаж. Светилища на древни гадатели и жреци, говорещи с мъртвите души са скътани в склоновете на планините. Историята на Епир ни отвежда още по-надалеч, във времената на войни между титани и богове към подземното царство на мъртвите. Героични битки на славни римски пълководци, сражения на живот и смърт, съпротива и саможертви срещу поробителите на тази прекрасна земя – всичко е събрано на едно място, за да ни удиви и възхити.Връщане в хотела.Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 6:

Сините пещери.След закуска отпътуване от хотела към Парга, откъдето се качваме на корабче за круиза. Плава се покрай остров Антипаксос докато достигнем известните Сини пещери. Там корабът спира на котва за снимки и плуване в пещерите. Отплаване към Паксос, където кораба акостира на пристанището на островната столица – Гайос. Свободно време на Паксос за плаж и разходка. Паксос и Антипаксос са най-малките от островната група на Йонийските острови. Тези острови-джуджета са обаче изключително привлекателни. Антипаксос е много малък, около 5 кв.км и с население около 30 жители. Има малко пристанище за лодки и 3 девствени плажа с кристално чиста вода. Според гръцките легенди Паксос и всички миниатюрни острови около него са създадени, когато Посейдон отрязал малко парче от Корфу с тризъбеца си, за да създаде уютно място за себе си и съпругата си Амфритрита. Първоначално островчетата са били обитавани от сулиотите , население, станало известно със смелата си съпротива срещу Османската империя, но след поражението си през 1803 г. те ги напускат и се преместват в други части на Гърция. Остров Паксос е една от най-впечатляващите ваканционни дестинации в Йонийско море. Живописните рибарски селища, превъзходните плажове и космополитната атмосфера на острова създават една наистина вълшебна обстановка. В Гайос, пристанище и столица на острова, ще намерите много ресторанти, барове, таверни и хотели. Всяка година островът се радва на редовни посетители. Тук има изобилие от удобства за пътешествениците, но природата на Паксос си остава непокътната. Връщане в Парга с корабчето и транфер с автобуса до хотел Канали.Вечеря .

Нощувка.

 

Ден 7:

Ранна закуска. Отпътуване за България. Около обяд кратка спирка в град Янина – столицата на Епир. Пристане в София късно вечерта.