Агиокампос и остров Скиатос

Агиокампос и остров Скиатос

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1 София – Агиокампос

Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София –Солун – Агиокампос (480 км). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2 Агиокампос

Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3 Целодневен круиз до остров Скиатос (с възможност за плаж)

Закуска. Свободен ден за почивка. По желание целодневен круиз до остров Скиатос. Отпътуваме от хотела. В 09:00 часа ще се качим на круизия кораб. Капитанът на кораба приветства туристите и ще обяви програмата по маршрута. По време на пътуването ни до остров Скиатос за доброто настроение ще се грижи екипажа на кораба с традиционни танци и забавления. След като пристигнем на острова, корабът ще остане около 3 часа на пристанището на гр. Скиатос. Ще имаме свободно време за посещение и разглеждане на столицата, за разходка и да опитаме местни ястията в колоритните таверни около пристанището, както и да се насладим на прекрасните гледки към полуостров Бурци, който разделя пристанището на Скиатос на две части. В 14:45 корабът отпътува за Кукунариес – най-големият и красив пясъчен плаж. Ще имаме възможност за плуване в кристалното синьо море, напитка под сянката на боровете, които буквално свършват там, където започва пясъка и морето. Ще имаме свободно време около 2 часа, след което отпътуваме обратно. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 Агиокампос

Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5 Волос и Планината Пелион

Закуска. Свободен ден за почивка, или по желание и срещу допълнително доплащане екскурзия до Волос и Пелион. След закуска ще отпътуваме към гр. Волос и планината на кентаврите. Градът е столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористи склонове и зелените долини. По време на обиколката ще видим макета и възстановеният кораб на Аргонавтите, катедралата „Св. Никола“ от 19 в., пристанището на Волос. Свободно време за разходка и обяд. Ще преминем през Портария - Кралицата на Пелион. Чаровното селище Портария, е един от най-популярните туристически курорти в Гърция, калдъръмените улички, заобиколени от дворове, отрупани в цвят - пленяват посетителите. Продължаваме към селището Макриница, където е втората ни спирка. Манастирът Панагия е построен през първата половина на 13 век и е сред най-значимите религиозни центрове на региона. Разглеждане на традиционното селище, което е съхранило своите къщи с покрви от каменни плочи. Нарича се още „Балконът на Пелион“, тъй като от там ще се насладите на най-красивата гледка към Пагаситския залив и Волос. Ще се разходим на площада с големите чинари и ще посетим църкватa Йоан Предтеча. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6 Метеора и скалните манастири

Закуска. Свободен ден за почивка, плаж или по желание целодневна екскурзия до скалните манастири Метеора (140 км). Отпътуваме от хотела. По пътя ще минем покрай градовете Лариса и Трикала. Пристигане при скалните манастири Метеора – наричани още „осмото чудо на света”. Ще посетим два от манастирите, разположени върху скалите, които сякаш са извисени към небето. Метеорските манастири са под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време в Каламбака – селцето, сгушено в подножието на скалите, където ще имаме време за обяд и разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7 Агиокампос

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 8 Агиокампос – София

След закуска отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.