Влюби се в Албания

Влюби се в Албания

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1 София - Охрид - Дуръс

Отпътуване от София в 06:00ч. (от Пловдив в 04:00ч.) по маршрут: София - Охрид. Около обяд пристигане в Охрид. Кратък престой в града и разглеждане на Стария град, църквите “Св. София”, “Св. Климент”, Античния театър. Заминаване за Албания и вечерта настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 2 Дуръс - Круя - Тирана - Дуръс

Закуска. Отпътуване за гр. Круя – родния град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на средновековната крепост, музея на Скендербег и Стария базар. Заминаване за столицата Тирана. Разглеждане на централния столичен площад с многобройните административни сгради и паметника на Скендерберг. По желание в свободното време посещение на националния исторически музей. Отпътуване за Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър /отвън/, римските бани, археологическия музей /възможност за посещение на музея в свободното време/. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 3 Дуръс - Арденица - Берат - Вльора

Закуска. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св. Седмочисленици” и „Св. Йоан Кукузел”. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Привечер настаняване в хотел в гр. Вльора, разположен на брега на Адриатическо море. Свободно време в крайбрежния град. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 4 Вльора - Гирокастро - Саранда

Закуска. Отпътуване за Гирокастро. Името на града означава Сребърна крепост на гръцки. Градът е известен със старата си част, включена в списъка на ЮНЕСКО и като родно място на комунистически лидер Енвер Ходжа. Кратка разходка в старата част. Отпътуване за Южното крайбрежие на Албания (Северен Епир). Посещение на селището Бутринт (национален парк, защитен от ЮНЕСКО). Легендата свързва Бутринт с водените от Еней троянци към Италия. Разглеждане на запазените крепостни стени, античния Амфитеатър от III век, храма на Асклепий и Базиликата от римско време. Настаняване в хотел в Саранда. Свободно време. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 5 Саранда - Янина - София

Закуска. Отпътуване за Гърция - Южен Епир. Посещение на главния град на областта - Янина. Свободно време в Янина и фотопауза на брега на езерото Памвотис с малкото островче. Заминаване за България и късно вечерта пристигане в София (Пловдив).