Приключение в Кения - сафари и плаж

Приключение в Кения - сафари и плаж

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1

София - Истанбул - Найроби

Сборен пункт на летище София Терминал 2 в 14:00 - два часа преди полета в 16:00. Регистрация за полета и отпътуване за Найроби с Турски Авиолинии по маршрут София - Истанбул – Найроби. Пристигане в Истанбул в 18:25. Престой на летището. Отпътуване за Найроби в 20:55.

 

Ден 2

Найроби

Пристигане в Найроби в 03:30. Посрещане, трансфер и настаняване в централен хотел 3* от вида на Best Western Plus Meridian 4*. Закуска и кратка почивка.

В 11:00 - отпътуване за Панорамен сити тур на столицата на Кения (без слизане от буса / бусовете). Посещение на стария пазар на Найроби, с възможност за закупуване на тениски, шапки, различни дрехи, текстил, сувенири, магнити и т.н, Самият пазар е колоритен и интересен. Следва посещение на Национален Музей на Кения - за запознаване с местната история, различните племена, населяващи Кения, секцията влечуги и пернати. Тук се намира и "момчето от Туркана" - най-запазените ранни човешки останки, на около 1,6 милиона години. Следва посещение на Парка за жирафи (възможност за снимки) с кратка почивка за обяд преди това ( срещу допълнително заплащане).

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 3

Найроби - резерват Масай Мара

Закуска. Рано сутринта в 07:00 - отпътуване за Масай Мара. В колите се пътува по 6 ( макс. 7) човека, за да са всички разположени до прозорец.

Кадифените хълмове на резервата и река Мара приютяват многобройни и редки представители на африканската флора и фауна. Пристигане в резервата и настаняване в Oseru Camp или подобен. Обяд. Следобед - сафари. Ще видите Големите 5 ( The BIG 5) - носорог, лъв, слон, леопард, бивол. И разбира се много жирафи, хипопотами, антилопи, в това число Импала и Орикс, зебри, крокодили, леопарди.

Вечеря и нощувка.

 

Ден 4

Масай Мара

Закуска. Рано призори сафари из резервата и незабравими срещи с представители на животинския и растителния свят. Обяд - пикник в резервата. Следобед – сафари из резервата. Вечерта след 18:00 - свободно време за релакс в лоджата или край басейна или сафари. Вечеря и нощувка.

 

Ден 5

Масай Мара – Найроби - Диани

Закуска. Ранно отпътуване за Найроби и трансфер до летището. Полет в 15:45 за Диани / Укунда. Пристигане в 17:00. Трансфер до хотела (15 мин). Настаняване. Свободно време. Изхранване на база All inclusivе. Нощувка.

 

Ден 6 - ден 9

Свободно време за плаж. Изхранване на база All inclusive. Нощувка.

 

Ден 10

Момбаса - Найроби

Закуска. Освобождаване на стаите към 11:00. Обяд. Отпътуване за панорамен сити - тур на Момбаса в 14:30ч. Панорамна обиколка на Момбаса. Влизането във Фортъ Jesus ( Исус) e срещу допълнително заплащане. Трансфер до летище Момбаса в 19:30. Регистриране за полет с Кения Еъруейз до Найроби в 22:35. Пристигане в Найроби в 23:35ч. Престой на летището.

 

Ден 11

Найроби - Истанбул - София

Около 01:30ч. чекиране за полет Найроби-Истанбул-София. Отпътуване за Истанбул в 05:00ч. Пристигане в Истанбул в 11:30ч. Престой на летище. Отпътуване от Истанбул за София в 14:55. Пристигане в София Т2 около 15:00 часа.