Дубровник - Будва - Котор

Дубровник - Будва - Котор

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1:

Отпътуване от София рано сутринта от Централна автогара. Пътуване през Сърбия. Пристигане вечерта в Будва, Черна гора. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.

Ден 2:

Закуска. Екскурзия до Пераст и Котор. Пераст е малко градче само с една главна улица, но там има 16 църкви и 17 благороднически къщи. Повечето от тях днес са само енигматични руини, потънали в храсти от бугенвилия и диви смокини, носещи меланхоличен спомен от времето, когато това е бил богат и преуспяващ град. Пераст наподобява късче от Венеция, което сякаш е доплавало и хвърлило котва в Которския залив. Разходка по крайбрежието и посещение на църквата „Свети Николай“. По желание екскурзия с корабче до изкуствения остров Света Богородица на скалата и разглеждане на бароковата църква. Отпътуване за Котор. Разглеждане на стария център на града с Морската порта, катедралата Свети Трифон, часовниковата кула от 17 век, малките площади. Свободно време. Връщане в Будва. Вечеря. Нощуване.

Ден 3:

Закуска. Екскурзия до Дубровник. Разглеждане на Стария град с главната порта на града, старата аптека, двореца Спонца, където са се секли монетите на Дубровнишката Република, паметника на Гундулич, Францисканския манастир, който бил извън града, но заради множеството войни се наложило да бъде преместен вътре през 1317г., Доминиканския манастир от 1301г., превърнат в музей на средновековното изкуството, църквата на Спасителя, която единствена оцелява след голямото земетресение от 1667г. Свободно време в града. Връщане в Будва. Вечеря. Нощуване.

Ден 4:

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.