Хърватия - средновековна приказка

Хърватия - средновековна приказка

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1:

Отпътуване в 05:00 ч. от гр. София, площад "Руски паметник".

Пътува се в посока курорт Стубичке топлице, намиращ се само на около 30 км. от столицата Загреб. Със своята лековита минерална вода, прекрасно местоположение сред хълмовете на област Загорие, Стубичке топлице се превръща в един от най-известните СПА курорти в Хърватия.

Настаняване в хотел 3* в Стубичке топлице.

Вечеря в ресторанта на хотела.

Нощувка.

 

Ден 2:

Закуска.

Свободен ден за спа или полудневна екскурзия с допълнително заплащане до родното село на Йосип Броз Тито - село Кумровец и винарна“ Вуглец брег“.

Отпътуване към село Кумровец, чиито традиционни селски къщи са реставрирани и превърнати в музей „Старо село“. Кумровец е известен още и като родното място на Йосип Броз, а неговата родна къща е част от музея. Музеят е етнографска сбирка на открито – къщи от 19 век, покрити със слама, в които са изложени предмети от ежедневието, както и оръдия на труда.

Отпътуване към винарна „Вуглец брег“. На един от многобройните хълмове в хърватската област Загорие през 2003 година се създава едно специално място, което възражда и съхранява хилядолетните традиции на винопрооизводството в района. По време на посещението на винарната ще имате възможност да се запознаете по-подробно с нейната истрия и да се насладите на страхотните ароматни вина.

Отпътуване към хотела.

Възможност за посещение на басейна и СПА центъра към хотела.

Вечеря в ресторанта на хотела.

Нощувка.

 

Ден 3:

Закуска.

По желание пътуване до Мария Бистрица, град Вараждин и замък Тракошчан или използване на СПА центъра към хотела.

Отпътуване към Мария Бистрица, едно от най-почитаните светилища на Божията Майка в Хърватия, което всяка година се посещава от хиляди вярващи. Това очарователно градче е разположено сред дивна природа, а заветна църква „Св. Мария Снежна“ съхранява чудотвораната фигура на Св. Богорица с Младенеца, датираща от 15 век. Мария Бистрица е и дом на яркочервените лицитарски сърца, които през 2010 г. са включен в Списъка на ЮНЕСКО като нематериално културно наследство на хърватската култура.

Отпътуване към град Вараждин. Старата столица на хърватите е един от най-добре запазените барокови градове в Европа. Днес Старият град напомня за дните, когато Вараждин като град – крепост е бранил Хърватия от османските нашествия. Днес укрепителните средновековни кули са домакин на Градския музей.

Свободно време за обяд и разходка.

Отпътуване към замъка Тракошчан. Първоначално построен като малка отбранителна крепост през 13 век, Тракошчан става дом на фамилия Драшкович, която през 19 век го превръща в романтичен дворец.

Отпътуване към хотела.

Вечеря в ресторанта на хотела.

Нощувка. 

 

Ден 4:

Закуска.

Отпътуване към Загреб.

Пешеходна обиколка в на централната част на град Загреб: площад Бан Йелачич, Старият град, Катедралата, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата “Св. Марк”, Парламента, църквата “Св. Катерина”и кулата Лотршчак.

Отпътуване за България.

Пристигане в София около полунощ.