БУДАПЕЩА – ВИЕНА

БУДАПЕЩА – ВИЕНА

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1: Отпътуване в 02.00 ч. от площад “Спартак” в гр.Хасково, в 03.15 ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 05.30 ч. от стадион „Васил Левски” в гр. София по маршрут Белград – Будапеща. Непредвидима и незабравима – унгарската повелителка, чието очарование укротява дори водите на най-дългата река в Европа – Дунав. Трудно е да се прецени кога е по-красива Будапеща – през деня, когато можете да се насладите на панорамните гледки и многобройните забележителности, или през нощта, когато е окъпана в светлини. Магнетизмът на Будапеща се крие в изпълнените с атракциони паркове, в музеите, съхраняващи безценни съкровища, в разходките с лодки по Дунава и предлагащи изглед към архитектурните шедьоври на двата бряга, както и в термалните бани от турско време, предлагащи няколко часа забрава. Панорамно-пешеходка обиколка.

 

По време на обиколката могат да се видят феерично осветените исторически сгради на Будапеща: моста „Ерджбет”, Парламента – една от най-представителните парламентарни сгради в света, често сравнявана със сградата на парламента в Лондон; булевард „Андраши”, Площада на героите, построен по повод 1000-годишнината от основаването на унгарската държава, замъка „Вайдахуняд”, емблематичнияверижен мост Ланцхид, Рибарските кули, построени на мястото на рибарски квартал и рибарски пазар, от където идва и името им; Будайската крепост – седалище на унгарските крале през вековете. Свободно време за разходка по търговската улица „Ваци”. По желание вечерна разходка с корабче по р. Дунав /в зависимост от метеорологичните условия, може да се проведе на третия ден/. Настаняване в хотел в района на Будапеща. Нощувка.

 

Ден 2: Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамно-пешеходна обиколка: Двореца Белведере,Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Парламента, покровителстван от богинята на мъдростта – Атина Палада, която наблюдава от беломраморния фонтан пред сградата, Кметството, Университета. Туристическа програмав центъра на Виена – площад „Мария Терезия”, Хофбург, ул. Грабен с Колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала “Св. Стефан” – символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време за посещения по интереси. Връщане в хотела в района на Виена. Нощувка.

 

Ден 3: Закуска. Свободно време или по желание посещение на двореца Шонбрун. Отпътуване за България.

 

Ден 4: Пристигане в България рано сутринта.