Тайландско изкушение

Тайландско изкушение

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: София – Истанбул

Полет София – Истанбул – Банкок с АК Турски Авиолинии.

 

Ден 2 : Истанбул - Банкок

Пристигане в Банкок. Посрещане от местния екскурзовод. Туристическа обиколка на Банкок с посещение на Кралския дворец, „Храма на Изумрудения Буда" и „Храма на Полегналия Буда“. Ще прекосите река Чао Прая с лодка и ще пристигнете в Ват Арун „Храмът на зората“. Предстои изкачване на известния пранг на храма (кула в кхмерски стил) и среща с гигантите. След това трансфер и настаняване в хотела. Вечеря.

Нощувка.

 

Ден 3 : Банкок - Аютая – Банкок

Закуска. Отпътуване за старата столица на Сиам - Аютая. Старинният град Аютая /UNESCO/ е втората столица на Сиамското кралство. Известна като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположена по поречието на р. Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. Разглеждане на руините на храмовия комплекс в Аютая. Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетите „Ват Локая Сута“, за да видите най-големия легнал Буда на Аютая с 8 метра височина и 42 метра дължина. Изображението на Буда е направено от тухли и покрито с гипс. Ще продължите към Уат Махатхат, класическа руина на храм в Аютая и известна с живописната глава на Буда, погълната от корените на дървото Бодхи. Размерът на основата и останалите пранги и кули свидетелстват за значението през това време. Връщане в Банкок. Възможност за вечеря на небостъргача Байок Скай /срещу допълнително заплащане/.

Нощувка.

 

Ден 4 : Банкок - Дамноен Садуак – Чанг Май

Закуска. Посещение на живописния плаващ пазар Дамноен Садуак с моторизирани „пироги”. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес "плаващият пазар" е символ на неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. Обяд. Посещение на фабрика за ръчно изработени сувенири от дърво. Трансфер до летището за полет до Чанг Май. Настаняване в хотел в Чанг Май.

Нощувка.

 

Ден 5 : Чанг Май

Закуска. Отпътуване за Maetaeng Elephant Park . Посещение на резервата за слонове където ще видите животните по време на работа в района на джунглата, как се обучават за работа с хора и ще наблюдавате шоуто на слоновете. След това ви очаква вълнуваща езда на слонове по пътеките на джунглата и рафтинг с бамбуков сал по реката Мае Таенг. Навръщане посещение на плантация за орхидеи. Обяд. Следва посещение на „Longneck Karen Village“ близо до парка за слоновете. Връщане в хотела. Свободно време. *Възможност за вечеря-спектакъл с танци от северен Тайланд в Чанг Май /срещу допълнително заплащане/.

Нощувка.

 

Ден 6 : Чанг Май - Златният триъгълник - Чанг Рай - Чанг Май

Закуска. Денят започва с панорамна гледка на оризови полета и планини по пътя към Чанг Рай. Ще посетите най-известният храм „Белия храм“ или „White Temple“, както и Синия храм известен на тайландски като „Wat Rong Suea Ten“ или „Храмът на танцуващия тигър“. Следва посещение на музея „Вaan Dam“, уникално творение на националния художник Thawan Duchanee. Отпътуване за Златния триъгълник и река Меконг, естествената граница между Тайланд, Лаос и Мианмар. Обяд в местен ресторант. След това се отправяте с лодка към територията на Лаос и където от върха на хълма ще се възхищавате и любувате на великолепието на могъщия Меконг, който образува истинския "триъгълник" с Лаос, Мианмар и Тайланд. Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 7 : Чанг Май – Пукет

Закуска. Сутринта ще бъде посветена основно на пешеходна обиколка на стария град със спирка до древната стена, рова и вратата на стария град. Ще видите най-красивите храмове в Чанг Май: „Wat Prah Singh Temple“, „Wat Phan Tao Temple“, „Wat Chedi Luang“. След това ще посетите „Wat Phra That Doi Suthep“, най-известната пагода в Чанг Май. До него се стига след изкачване на стълбище от 290 стъпала с рампи, представляващи две гигантски наги. От площада можете да се насладите на панорамата на цялата долина Чанг Май. Обяд в местен ресторант.

Трансфер до летището за полет до о-в Пукет. Пристигане на о-в Пукет. Посрещане от местния екскурзовод и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време.

Нощувка.

 

Ден 8 : Пукет – островите Пи Пи

Закуска. Свободно време за почивка и плаж. *Възможност за еднодневна екскурзия до островите Кай Нок и Пи Пи с включен обяд /срещу допълнително заплащане/. Отпътуване за пристанището, от където с корабче се отправяме към Кай Нок. Свободно време на острова с възможност за плаж или шнорхелинг. Обяд. Отпътуване за островите Пи Пи, където е сниман филмът Плажът с Леонардо Ди Каприо. Възможност за шнорхелинг. Завръщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 9 : Пукет

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. *Възможност за посещение на Кралството на тигрите с включен трансфер и екскурзовод на английски език (входната такса се заплаща отделно на място).Връщане в хотела. *Възможност за шоу Фантазия с вечеря и програма с тайландски танци /срещу допълнително заплащане/.

Нощувка.

Ден 10 : Пукет – Истанбул

Закуска. Освобождаване на стаите в 12:00 часа. Свободен ден за плаж и шопинг. Трансфер до летището за полет о-в Пукет – София.

 

Ден 11 : Истанбул – София

Пристигане в София.