Уикенд в Букурещ с посещение на "Термите"

Уикенд в Букурещ с посещение на "Термите"

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1: Отпътуване в 06:00 ч. от гр. София, площад "Св. Александър Невски".

Пътува се по маршрут София - Русе - Букурещ (~385 км).

Пристигане в Букурещ ранния следобед.
Свободно време за разходка в Стария град и централната част града или по желание с допълнително заплащане панорамна обиколка на града: площад "Съединение" (Piata Unirii), площад "Конституция" (Piata Constitutiei), Палата на Парламента, булевард "Съединение", хълма на Патриаршията, Букурещкия университет, Националния театър "Йон Лука Караджиале", Римския площад (Piata Romana), Площада на авиаторите, Триумфалната арка, булевард "Виктория" (Calea Victoriei), площад "Революция" (Piata Revolutiei), сградата на румънската филхармония- "Атене", Кралския дворец, църквата "Крецулеску", и палатата на румънската банка "CEC".

Свободно време за разходка в Стария град и централната част града или по желание с допълнително заплащане организирано посещение на Палата на Парламента - сега действащ Парламент на Румъния. Построяването на сградата на румънския парламент, наричана още "Двореца на Чаушеску" или "Дом на народа" се превръща в един от най-мащабните проекти от 80-те години на ХХ век. Палатът на Парламента и до наши дни остава като символ на комунистическия режим, установен по време на управлението на румънския диктатор Николае Чаушеску, президент на Румъния от 1965 г. до 1989 г. Заради своите внушителни размери сградата на Перламнта в Букурещ заема престижното второ място в класацията за най-голяма административна сграда в света след сградата на Пентагона.

Забележка: Настаняването в хотела е след приключването на пълната туристическа програма (включително допълнителните мероприятия и свободното време).

Настаняване в хотел 3* в Букурещ.
По желание с допълнително заплащане вечеря в ресторант.

Ден 2: Закуска.

Посещение на модерния уелнес комплекс "Терми Букурещ"
, намиращ се на около 20 км от Букурещ. Независимо от сезона, постоянната температура в комплекса е 29-30 градуса, а водата в басейните около 33 градуса. Термалната вода извираща от дълбочина захранва 9 басейна, 6 сауни, 4 парни бани и 16 водни пързалки. На територията на "Терми Букурещ" се намира най-голямата ботаническа градина в Румъния с над 800 000 растителни вида, сред които уникални видове палми, орхидеи и др. Разделен е на 3 големи зони (Galaxy, The Palm, Elysium), оборудвани с най-модерните съоръжения за отдих и забавления, които превръщат престоя в незабравимо преживяване.

Отпътуване за България следобед.
Пристигане в София късно вечерта.