Екскурзия Мароко и Испания

По пътеките на Андалусия и Магреба

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1
София – Маракеш
Среща на Летище София, за директен полет до Маракеш. Кацане на летището в Маракеш. Пристигане в “Перлата на Запада“. Свободно време. Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Нощувка в хотел Маракеш.

Ден 2
Маракеш – Казабланка

Закуска. Освобождаване на хотела. Обзорна обиколка на Маракеш, която включва: разглеждане на стария град, на един от най-известните африкански площади Джема Ел Фна, джамията Култубия и двореца Бахия. Посещение на градините на Менара. Възможност за допълнителна екскурзия: Градините на Жак Мажорел – един от най-важните обекти в Маракеш, характерен със своите уникални растителни видове! Продължаваме към Казабланка. Настаняване в хотел 4* в Казабланка. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Казабланка – Рабат – Тетуан

Закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане на Казабланка. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, като посетим шикозния жилищен квартал Анфа, както и да се разходим по прохладния булевард “Кормиш“. Грандиозната джамия на Hassan II ще ни смае с величествената си осанка. Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, посещение на Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралският дворец – разглеждане отвън. Отпътуване за Тетуан. Привечер пристигаме в приказно-белия град Тетуан. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка

Ден 4
Тетуан – Шафшауен – Танжер

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна целодневна екскурзия: Шафшауен – синия град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шафшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че градчето е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минаване през занаятчийски дюкянчета за занаяти, които са характерни само за Шафшауен. Голямата Джамия и посещение на старата касба(възможна е входна такса). Отпътуване за Танжер. Обзорна обиколка на град Танжер. Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. С население от 600 хил. души, той е важен икономически и културен център на страната. Настаняване в хотела в Танжер. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Танжер – Гибралтар – Коста дел Сол

Закуска. Освобождаване на хотела. Потегляне към град Тарифа за Фериботно преминаване през Тарифа Танжер – Коста дел Сол. Пристигане в държавата Гибралтар, която е задморска територия на Великобритания.Това е единственото място в Европа, където живеят диви маймуни от вида Маготи. Внимавайте защото малките маймунки са много крадливи. По време на разходката ще имаме възможност да се качим с кабинковия лифт на Скалата (Планината на Тар).За кабинковия лифт има такса, която се заплаща на място. Свободно време за снимки от върха, от където се разкриват гледки към Европа и Африка. Настаняване в хотел в района на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Коста дел Сол- Ронда и Ел Дахо

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия: Красивата Ронда и каньона “Ел Дахо“. Жителите на Ронда живеят буквално на ръба. Ронда се намира на върха на отвесни скали, образувани отканьона на река Гуадалевин. Обаянието на града е превъранало Ронда в любимо място за вдъхновение на Орсън Уелс и Ърнест Хемингуей. Впечатление прави 98 метровият мост “Пуенте Нуеве“, от който се разкрива живописна гледка към каньона “Ел Дахо“. Разходка из уличките на стария град, изобилстващ с магазинчета за сувенири. “Плаза дел Торо “ с най- старата испанска арена за бикоборство, а пред нея се намира паметникът на известния тореадор Педро Ромеро. Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7
Малага – София

Закуска. Напускане на хотела. Денят започва със сутрешен обзорен тур на град Малага.
Малага се намира на брега на Средиземно море, част от Коста дел Сол, заобиколена от планини. Известен е и като родното място на художника Пабло Пикасо. В обзорната екскурзия ще може да направите снимки от панорамната площадка на крепостта Гибралфаро, Катедралата и двореца Алкасаба. Посещения с входове по време на тура не са предвидени. Трансфер до летището за полет Малага – София.