Свети Валентин във Венеция

Свети Валентин във Венеция

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1 /13.02.2020/: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 22.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Сан Дона ди Пиаве.

Ден 2 /14.02.2020/: Следобед пристигане в Сан Дона ди Пиаве– градче, разположено недалеч от самата Венеция. Настаняване в 4*-звезден хотел. Свободно време, в което можете да опознаете района и да опитате традиционната италианска кухня в близките заведения. Подарете си романтична разходка с любимия човек в някой от зелените паркове на града, а защо да не посетите и някой от близките ресторанти, за да отпразнувате деня на любовта с по чаша червено италианско вино. Нощувка.

Ден 3 /15.02.2020/: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия на български език до Верона и Падуа.

Днес имате прекрасната възможност да се заредите с още емоции в „Града на любовта” – Верона. Туристическата програма ще Ви потопи назад във времето през ХVI в. чрез шекспировата трагедия „Ромео и Жулиета”,  разказваща за любовта на двама млади, чиято смърт накрая довежда до помиряването на техните враждуващи семейства. Не пропускайте снимка със статуята на Жулиета, дамите задължително да се изкачат на балкона от който започва любовната история, а всички останали могат да оставят своето послание на стената на желанията.

Ще Ви покажем още: Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; Пиаца дел Синьори; Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града - около площада са разположени Търговският дом, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона; Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона.

Пътешествието продължава с Падуа – градът на Сан Антонио, най-старият в Северна Италия и още прочут като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Ще Ви разходим из средновековните улички, осеяни с магазинчета и кафенета; ще разгледаме Базиликата Св. Антоний – една от най-посещаваните поколнически църкви в света. Има осем купола и островърхи украшения в източен стил, а вътре в нея се съхраняват мощите на самия Сан Антонио. Следва фото пауза пред конната статуя на венецианския генерал Гатамелата, която е изработена от Донатело. В свободното време може да видите отвън параклиса Скровени (достъпът вътре е ограничен), построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото, а ако имате нужда от почивка, можете да опитате едно еспресо и бисквити в прочутото кафене Педроки или да си подарите приятна разходка в Ботаническата градина.

Краят на вашата обиколка из красивия италиански град е при Прато дела Вале – някога римски театър, а днес парк и площадка, където редовно се организират панаири и забавления. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 /16.02.2020/: Закуска. Отпътуване за Венеция с корабче от морската гара Пунта Сабионе.

Днес ще Ви покажем Венеция - един град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения.

Вашата приказка във Венеция ще започне на площад „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него. Тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле, Базиликата “Сан Марко” - символ на венецианското богатство и могъщество с пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статуи; Моста на въздишките; Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярен сред които е мостът Риалто; Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др. Свободно време, в което може да се отпуснете в опияняващата атмосфера на града отвъд площад Сан Марко като се разходите из малките венециански улички. Следобед отпътуване за България.

Ден 5 /17.02.2020/: Връщане в София около обяд.